SJAJNE VESTI! Vlada Mađarske usvojila akt o smanjenju čekanja na graničnim prelazima sa Srbijom

Autor:

Vesti

19.09.2024

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako, nego prijateljski!

SJAJNE VESTI! Vlada Mađarske usvojila akt o smanjenju čekanja na graničnim prelazima sa Srbijom

Foto: https://kamere.amss.org.rs/

Vlada Mađarske preduzima mere za smanjenje čekanja na granici sa Srbijom

Vlada Mađarske nedavno je donela akt o razvojnim potrebama za sprovođenje mera koje će omogućiti smanjenje vremena čekanja na graničnim prelazima sa Republikom Srbijom. Ova odluka je objavljena u Službenom glasniku Mađarske, a Balint Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, obavestio je javnost putem svog Facebook profila.

Povećanje snaga granične policije i nabavka nove opreme

Prema objavi na Facebooku, planirano je povećanje broja pripadnika granične policije na prelazu Reske za 78, kao i na prelazima Tompa i Hercegsanto za 125 lica. Takođe, u planu je nabavka neophodne tehničke opreme koja će doprineti efikasnijem sprovođenju graničnih procedura. Sve ove aktivnosti planirane su za 2024-2025. godinu.

Poboljšanje uslova na graničnim prelazima

Odluka Vlade Mađarske ima za cilj da poboljša uslove na graničnim prelazima sa Republikom Srbijom, kako za putnike tako i za trgovce i prevoznike robe. Smanjenje vremena čekanja na granici doprineće efikasnijem prometu i olakšanom protoku ljudi i robe između ove dve zemlje.

Reakcije na donetu odluku

Planirane mere su dočekane pozitivnim reakcijama među građanima i privrednicima koji redovno koriste ove granične prelaze. Očekuje se da će ova inicijativa doprineti boljoj povezanosti i ekonomskoj saradnji između Mađarske i Srbije.


Vlada Mađarske, uz podršku predsednika Saveza vojvođanskih Mađara, donela je odluku o povećanju snaga granične policije i nabavci nove opreme na graničnim prelazima sa Srbijom. Ove mere imaju za cilj da smanje vreme čekanja na granici i unaprede uslove za putnike i prevoznike robe. Očekuje se da će ove inicijative doprineti boljoj povezanosti i ekonomskoj saradnji između dve zemlje

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading