SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL NA AERODROMU U BATAJNICI! Poslednje vežbe pripadnika Vojske Srbije pred "Zastavu 2024"! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Vesti

20.09.2024

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republika na licu mesta!

SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL NA AERODROMU U BATAJNICI! Poslednje vežbe pripadnika Vojske Srbije pred "Zastavu 2024"! (FOTO, VIDEO)

Foto: Republika

Sve je spremno za vojni prikaz "Zastava 2024", koji će se danas održati na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, a prisustvovaće mu i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Program počinje u 11 časova, kako je saopštila Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

 

Ekipa portala Republika uverila se na licu mesta da je sve spremno za spektakularan prikaz snage naše vojske.

Ranije su ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović, prisustvovali proveri spremnosti za prikaz. Gašić je izrazio zadovoljstvo viđenim i pohvalio pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji su učestvovali u pripremama. Pozvao je građane da dođu i vide moderno naoružanje i vojnu opremu, te se uvere u snagu Vojske Srbije, koja se sve više razvija na dobrobit zemlje.

Više od 6.000 pripadnika Vojske Srbije, 2.500 komada naoružanja i vojne opreme, kao i preko 50 vazduhoplova, biće angažovano na današnjem prikazu. Posetioci će moći da vide letački program, prikaz specijalnih snaga, kao i defile vojnih jedinica. Prikazaće se i savremeno oružje poput samohodnih top-haubica "Nora" 155mm, borbenih oklopnih vozila "Lazar", "Miloš", "Hamer", dronovi, helikopteri Mi-35 i H-145M, modernizovani avioni "Mig-29", raketni sistemi FK-3, "Pancir", kao i brojna oprema specijalnih jedinica.

Program će uključivati simulaciju vazdušnih borbi aviona "Mig-29" na malim visinama, kao i simulacije dejstava po ciljevima sa aviona "Orao" G-4. Prikaz će obuhvatiti i letove helikoptera Mi-35M, Mi-17, H-145 i "Gazela".

Kapije aerodroma biće otvorene od 9.30 časova, a posetioci će imati priliku da do 15 časova obiđu izložbu savremenog naoružanja i vojne opreme. Organizatori preporučuju korišćenje javnog prevoza, a prilaz aerodromu biće zatvoren za saobraćaj iz pravca petlje Novi Banovci.

Prikaz "Zastava 2024" prvobitno je bio zakazan za 15. oktobar, povodom Dana srpske zastave, ali je odložen zbog loših vremenskih uslova. Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležava se svake godine 15. septembra, u znak sećanja na proboj Solunskog fronta 1918. godine.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading