PRONAĐENA NESTALA DEVOJČICA IZ NOVOG SADA! Srećno okončana višednevna drama! OGLASILA SE MAJKA!

Autor:

Vesti

22.09.2024

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Andrijanu je pronašao otac.

PRONAĐENA NESTALA DEVOJČICA IZ NOVOG SADA! Srećno okončana višednevna drama! OGLASILA SE MAJKA!

Foto: Društvene mreže

Andrijana (15) iz Novog Sada koja je u petak posle izlaska iz škole nestala, pronađena je danas, saopštila je njena majka.

Kako je navela na Fejsbuku, Andrijanu je pronašao otac.

- Ljudi, uslišene su naše molitve, molitve roditelja moleći se u hramu. Suprug je našao naše dete, našu Andrijanu. Neću vam zaboraviti ovo nikada, ovoliku pomoć, reči. Volim vas sve -  napisala je ona uz fotografiju iz hrama.

Podsetimo, kako je navela njena majka u apelu na Fejsbuk grupi "Novosađanke", devojčica je u trenutku nestanka na sebi imala sivu trenerku, crno beli šuškavac, beli ranac i sivo bele patike.

- Otišla je iz škole u 17h. Pokažite molim vas vašoj deci, pomozite da nađem svoje dete - napisala je nesrećna žena, koja je nestanak ćerke prijavila u petak oko 22 časa.

Štra raditi u slučaju nestanka deteta?

U slučaju nestanka deteta, važno je delovati brzo i sistematično. Evo ključnih koraka koje treba preduzeti:

Odmah pozovite policiju: Čim primetite da je dete nestalo, pozovite broj hitne službe (192 u Srbiji) i prijavite nestanak. Nema potrebe da čekate 24 sata. Što pre policija bude obaveštena, brže će početi potragu.

Prikupite informacije: Pripremite što više informacija o detetu – opis (visina, težina, boja kose, očiju), odeću koju je nosilo, poslednju lokaciju gde je viđeno, eventualne osobe sa kojima je bilo. Takođe, obezbedite sveže fotografije.

Obavestite porodicu i prijatelje: Kontaktirajte ljude koji su bliski detetu, poput prijatelja, rodbine ili nastavnika. Pitajte ih da li su možda videli dete ili imaju informacije o njegovom kretanju.

Krenite u pretragu: Pretražite okolinu gde je dete poslednji put viđeno. To uključuje parkove, tržne centre, javni prevoz i druga mesta gde se deca obično kreću.

Objavite apel na društvenim mrežama: Objavite informacije o nestanku deteta na društvenim mrežama i zamolite ljude da podele objavu. Postoje specijalizovane grupe za pronalaženje nestalih osoba.

Kontaktirajte nevladine organizacije: Organizacije koje se bave potragom za nestalom decom mogu pružiti podršku, kao i specijalizovane medijske servise za objavu informacija.

Zatražite pomoć lokalnih medija: Obavestite lokalne medije i zamolite ih da objave informacije o nestanku.

Nastavite saradnju sa policijom: Ostanite u stalnom kontaktu s policijom, pružite dodatne informacije ako ih imate, i pratite njihove savete tokom istrage.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading