REPUBLIČKI GEODETSKI ZAVOD: Odgovor na istraživanje koje je sproveo FAKTOR PLUS

Autor:

Vesti

28.09.2024

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odgovor prenosimo u celosti

REPUBLIČKI GEODETSKI ZAVOD: Odgovor na istraživanje koje je sproveo FAKTOR PLUS

Foto: Republika

Republički geodetski zavod

Povodom istraživanja koje je objavila agencija Faktor Plus, a koje smo preneli, ubrzo je stigao demanti iz Republičkog geodetskog zavoda koji prenosimo u celosti:

- U poslednjem istraživanju agencije Faktor Plus, Republički geodetski zavod je neosnovano prikazan kao institucija sa niskim poverenjem građana. Imajući u vidu poznate veze između suvlasnika agencije i određenih uticajnih figura, smatramo da je neophodno ukazati na moguću pristrasnost u predstavljanju podataka o rejtingu Republičkog geodetskog zavoda. 

Iznenadno uključivanje RGZ-a u anketnu listu predstavlja iznenađenje samo po sebi. Još veće iznenađenje predstavlja pad sa četvrtog mesta koje je RGZ zauzimao, odmah posle crkve, vojske i policije. Takva promena, da je zaista zasnovana na stvarnim podacima, morala bi biti praćena velikim poremećajima na tržištu nepokretnosti, jer je katastar sastavni deo sistema upravljanja nepokretnostima. Međutim, takva anomalija se nije desila u poslednjih sedam tromesečja – tržište je stabilno, a cene prate inflaciju. 

Ministar Goran Vesić, koji je otvoreno pokrenuo kampanju protiv Republičkog geodetskog zavoda, blizak je prijatelj suvlasnika agencije Faktor Plus, što dovodi u pitanje nepristrasnost i objektivnost istraživanja. Svrha ovakvog objavljivanja sa niskim rezultatom RGZ-a ima za cilj da se ovaj podatak iskoristi kao argument u negativnoj agendi ad hoc Radne grupe za pritisak koju je formirao ministar Vesić. Ovakvo rangiranje smatramo delom šire kampanje protiv naše institucije. 

Republički geodetski zavod beleži kontinuiran napredak i posvećenost u modernizaciji usluga, digitalizaciji procesa i unapređenju transparentnosti. Građani koji svakodnevno koriste naše usluge znaju za kvalitet servisa koji pružamo. Sve naše aktivnosti su javno dostupne i merljive kroz rezultate, a ne kroz naručen rejting. O našem rejtingu govore međunarodne institucije, priznanja, kao i međunarodni standardi koje smo uveli. 

Pozivamo građane da se prilikom ocenjivanja rada institucija oslanjaju na proverene informacije i konkretne rezultate, a ne na medijske kampanje koje imaju političku pozadinu. Republički geodetski zavod ostaje posvećen svom zadatku u službi građana i njihovih interesa

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading