SAT SA MOTIVOM KOSOVKE DEVOJKE DOSTIŽE CENU OD 135.000 DOLARA! Limitirano izdanje ponosno na ruci nosi SRĐAN ĐOKOVIĆ!

Autor:

Vesti

30.09.2024

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slika Uroša Predića "Kosovska devojka" nastala je davne 1919. godine!

SAT SA MOTIVOM KOSOVKE DEVOJKE DOSTIŽE CENU OD 135.000 DOLARA! Limitirano izdanje ponosno na ruci nosi SRĐAN ĐOKOVIĆ!

Foto: Printskrin

Franck Muller, kompanija prepoznatljiva po svojim specifičnim kolaboracijama koje ovaj brend čine posve sui generis, nakon plasiranja modela posvećenom srpskom junaku Đurađu Kastriotu (čija je majka bila unuka viteza Vuka Brankovića), te plasiranja modela sa srpskim grbom i trobojkom, predstavljen je i novi model sa posebnom estetikom, inspirisanom najpoznatijom slikom Uroša Predića nazvanom, “Kosovka devojka”, slika je nastala 1919. godine po narudžbi Kola srpskih sestara, da bi od tada postala istinski simbol Kosovskog boja.

Republika

Foto: Printskrin

Franck Muller sat

Kao što vidimo celokupni cifer časovnika prekriven je motivom slike pomenutog srpskog intelektualca, a ispod iste se nalazi natpis “Kosovska bitka” ćirilično ispisan. U prvom planu cifera (slike) nalazi se djevojka koja pruža pomoć ranjenom srpskom junaku, Orlović Pavlu (koji je po određenim predanjima bio barjaktar u bitci). Smatra se da je “Kosovka devojka”, svojim likom zapravo beograđanka Leposava Stanković, u trenutku kreiranja slike devetnaestogodišnjakinja, koja je svojom lepotom očarala Predića, no osvrnimo se samom časovniku. Sat je V43 Vanguard serije, čiji ustaljeni promjer iznosi 43 mm, debljine je 12.6 mm, a vodootpornost kućišta seže do 30 m.

Srđan Đoković je sat nosio za poseban trenutak

Otac Novaka Đokovića je čovek koji je odavno poznat po tome što ponosno ističe da je Srbin. Srđan je i ovoga puta oduševio mnoge jednim detaljem, i to onim koji nosi na ruci.

Malo ko je ikada primetio sat koji nosi Srđan Đoković, a koji ima motive koje svako u Srbiji zna.

Republika

Foto: Starsport

Srđan Đoković


Novakov tata je na dočeku olimpijaca nosio unikatni sat sa čuvenom slikom “Kosovka devojka” Uroša Predića.

Velike dimenzije časovnika zaista i jesu opravdane, usled bogate izrade brojčanika čiji je sadržaj zaista očaravajući, što nam posve potvrđuje predstavljeni novitet. Brojne pojedinosti koje primarno odlikuju časovnik, još uvijek su nepoznate, no većinu modela ove serije pokreće mehanizam na ručno navijanje. Predstavljeni novitet dostupan je u dvije varijacije, u roze zlatnom, kao i sjajno crnom karbonskom kućištu. Kazaljke su vrlo jednostavne izrade, štapićastog oblika sa luminiscencijom (kako se ne bi narušila brojčanikova cjelovitost). Umesto indeksa, primjećujemo diskretne srebrne naznake, smještene izvan cifera.

Plasirani modeli su limitiranog izdanja od po 10 primjeraka za zlatno i karbonsko kućište. Istinski glamur, uz visokoprecizni mehanizam, sa dijamantom ne samo Srpske, no svijetske istorije, odlike su koje krase plasirani novitet. Franck Muller je jedan od rijetkih brendova koji je svoje djelatnosti usmjerio ka plasiranju ovakvih satova, koji zaista predstavljaju unikatnu kreaciju. Model zlatnog kućišta dolazi na crnom kožnom kaišu, dok novitet karbonskog izdanja stiže uz gumeni crni remen. Cijena časovnika je nepoznata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading