DEMANTI: " Nisam oštetio fakultet za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije"

Autor:

Vesti

29.09.2024

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tomislav Brzaković reagovao na pisanje Republike

DEMANTI: " Nisam oštetio fakultet za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije"

Foto: Nebojša Mandić

Tomislav Brzaković reagovao je na pisanje Republike, u kom se navodi da je MEF oprao milion evra i da je tim povodom u toku istraga Višeg tužilaštva u Beogradu, njegov odgovor prenosimo u celosti:

- Ovim putem  DEMANTUJEM ISKLJUČIVO U SVOJE IME vest koju ste objavili da je (50%) suosnivač Tomislav Brzaković oštetio fakultet za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije, tako što je sa drugim suosnivačem Miodragom Brzakovićem iznosio  „ novac u inostranstvo“. S obzirom da sam do 01.10.2022. godine obavljao funkciju Dekana, pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću tvrdim da to nikada nisam radio.

Međutim, nakon što sam prestao da obavljam funkciju Dekana, jer sam stakao uslove za penziju, drugi suosnivač je raskinuo sporazume kojima smo uredili naše nutrašnje osnivačke odnose. Kako su mi nakon toga nezakonito oduzeta sva osnivačka i upravljačka ovlašćenja, prekinuto davanje bilo kakvih informacija o poslovanju i uskraćen mi uvid u dalje finansijske tokove fakulteta, uprkos mojim naporima da budem u toku sa svim dešavanjima i da vodim računa o tome da li fakultet zakonito posluje, s tim u vezi sam pokrenuo postupak pred Privrednim sudom u Beogradu koji je okončan pravosnažnom presudom Privrednog apelacionog  suda, koji je naložio fakultetu da mi dostavi (pruži na uvid)  svu dokumentaciju navedenu u presudi, što fakultet do danas nije učinio.

Zbog postojanja osnovane sumnje, da je od strane odgovornih lica na MEF I drugih lica, izvršeno više krivičnih dela  za koje se krivično gonjenje preduzima po službenoj dužnosti  (falsifikovanje isprava, zloupotreba položaja odgovornog lica, povreda prava na upravljanje i dr.), podneto je više krivičnih prijava nadležnom javnom tužilaštvu  i MUP RS, za koje institucije sam uveren da će u svemu postupiti u skladu sa zakonom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading