OVE ZEMLJE SU RAJ ZA PENZIONERE! Ako planirate da uživate do kraja života, ovo su idealne destinacije za vas, JEDNA NAM JE U KOMŠILUKU

Autor:

Vesti

01.10.2024

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko ima novca, treba da razmisli o ovim opcijama

OVE ZEMLJE SU RAJ ZA PENZIONERE! Ako planirate da uživate do kraja života, ovo su idealne destinacije za vas, JEDNA NAM JE U KOMŠILUKU

Foto: pixabay.com

Kada je reč o željenim destinacijama za penzionisanje, Kostarika je definitivno zemlja koja privlači pažnju. Na nedavno objavljenoj listi najpoželjnijih zemalja za penzionere, Kostarika se istakla kao prva na listi, pretekavši poznate penzionerske destinacije poput Portugala, Španije i Grčke. Ova tropska zemlja privlači penzionere svojim povoljnim zdravstvenim sistemom, prelepim tropskim plažama i reputacijom jedne od najsrećnijih zemalja na svetu.

Kostarika se opisuje kao centralnoamerički dragulj, sa netaknutim tropskim plažama, večnim prolećnim vremenom u centralnoj dolini, bogatom i raznolikom florom i faunom i zadivljujućim tirkiznim vodopadima. Osim prirodnih lepota, ova zemlja nudi vrhunske opcije zdravstvene zaštite i pristupačne troškove života. Kostarika je čak dobila epitet "Švajcarska Centralne Amerike" zahvaljujući ukidanju vojske 1948. godine i preusmeravanju finansija na zdravstvo i obrazovanje.

Nakon Kostarike, Portugal se ističe kao popularna destinacija za penzionere. Ova zemlja je rangirana kao jedna od najsigurnijih na svetu, sa niskom stopom kriminala i brojnim pogodnostima poput popusta za starije osobe u javnom prevozu i turističkim destinacijama. Zdravstvena zaštita u Portugalu takođe je istaknuta kao jedna od najboljih i najpristupačnijih na svetu.

Republika

Foto: pixabay.com

Ovde baš može da se uživa

Meksiko se ističe svojom prirodnom lepotom, ali i niskim troškovima života, što je ključno za penzionere. Ova zemlja nudi priliku za kupovinu nekretnina po povoljnim cenama, kao i prijateljsku kulturu življenja i bogatu gastro scenu.

Ove destinacije su samo neke od atraktivnih opcija za penzionere koji razmišljaju o životu u inostranstvu. Sa povoljnim zdravstvenim sistemima, prelepom prirodom i pristupačnim troškovima života, Kostarika, Portugal i Meksiko privlače sve veći broj penzionera iz celog sveta, pored njih, na listi su se našle i Malta, Panama, Španija, Ekvador, Malezija, Francuska i Kolumbija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading