PREVARANTI POKUŠAVAJU DA VAM OTMU NOVAC! Hitno se oglasili MUP i EPS, dve nove prevare HARAJU SRBIJOM

Autor:

Vesti

03.10.2024

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani, budite oprezni!

PREVARANTI POKUŠAVAJU DA VAM OTMU NOVAC! Hitno se oglasili MUP i EPS, dve nove prevare HARAJU SRBIJOM

Foto: shutterstock

evri

U Srbiji su u poslednjih nekoliko dana aktuelne dve prevare, koje pokušaju da obmane naše građane i na ovaj način im "otmu" novac, a u pitanju su tzv. "EPS prevara" i telefonska prevara koja se odvija za sada samo na teritoriji grada Niša.

Policijska uprava u Nišu, tokom prethodnih dana, dobila je više prijava građana da ih nepoznata osoba poziva telefonom i da im za veću sumu novca nudi medicinsku pomoć za potrebe njihove dece.

- Apelujemo na građane, a naročito na starije osobe, da ukoliko dobiju ovakav poziv, to odmah prijave policiji i ne prihvataju nikakve ponude od osoba koje ih kontaktiraju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u ovom gradu, intenzivno rade na identifikaciji i pronalasku ove osobe - poručuju u MUP-u.

Takođe, povodom objava na društvenim mrežama Instagram i Fejsbuk, u kojima se nudi prodaja i kupovina akcija EPS i telefonskih poziva sa ponudom za ulaganje u akcije, akcionarsko društvo "Elektroprivreda Srbije" obaveštava javnost da su u pitanju pokušaji prevare i zloupotrebe imena ove kompanije.

- Molimo građane da ne daju svoje podatke, niti da uplaćuju novac za lažne akcije koje im se nude preko telefonskih poziva i objava na društvenim mrežama.

EPS je zatvoreno akcionarsko društvo, 100 odsto u vlasništvu države i našim akcijama se ne trguje. - navodi se u zvaničnom saopštenju EPS-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading