Fondacija Humana srca otvorila „Dečji kutak“ na pedijatriji u Loznici

Autor:

Vesti

03.10.2024

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kutak sadrži mini biblioteku sa preko 120 dečjih naslova koji se bave razvojem socijalne i emocionalne inteligencije, suočavanjem sa emocijama, strahovima, izazovima, učenje o zdravlju, bontonu i higijeni.

Fondacija Humana srca otvorila „Dečji kutak“ na pedijatriji u Loznici

Foto: Petar Milojković

Foto: Petar Milojković

 

Zahvaljujući zajedničkom projektu fondacije Humana srca i JRJ izdavačke kuće, danas je u Zdravstvenom centru Loznica, na odeljenju pedijatrije otvoren „Dečji kutak“ u vrednosti od 173.000 dinara.

Ovaj dečji kutak je samo prvi od pet, koliko ćemo ih otvoriti širom Srbije na odeljenjima koja se bave lečenjem dece. Negde će se raditi i mini građevinske rekontrukcije, negde će biti po dva kutka, ali sigurno je da je ovo jedan od nama najdražih projekata, jer će doneti mnogo radosti i utehe deci koja svoje dane provode po bolnicama.

Foto: Petar Milojković

 

Bolnički dani, ne moraju po difoltu da budu ružni i traumatični, već naprotiv mogu da budu i osnov za neka lepa sećanja i prijateljstva, koja će nadamo se deca ostvariti igrajući se u ovim malim bibliotekama“, istakla je Bojana Lazarević, predstavnik Fondacije, prilikom otvaranja dečjeg kutka.

Foto: Petar Milojković

 

Kutak sadrži mini biblioteku sa preko 120 dečjih naslova koji se bave razvojem socijalne i emocionalne inteligencije, suočavanjem sa emocijama, strahovima, izazovima, učenje o zdravlju, bontonu i higijeni, ali i svim onim pričama na kojima smo odrasli kao što su Dositejeve basne, Pokondirena tikva, Čiča Tomina koliba, Snežana i sedam patuljaka i ostale.

Pored knjiga, kutak je obogaćen i velikom montesori tablom, drvenim i didaktičkim igračkama, kao i puzlama i senzornim igračkama za najmlađe. Uz dečji nameštaj i moderan lejzi beg, kutak je dobio izgled kakav zaslužuju sva deca koja se nađu na lečenju i oporavku na pedijatrijskom odeljenju zdravstvenog centra Loznica.

V.D. diorektora ZC loznica, dr Jadranka Marinković se zahvalila Fondaciji i JRJ izdavačkoj kući, istakavši značaj psihološkog zdravlja, ljubavi i saosećajnosti koje je potrebno preneti deci, a u cilju njihovog boljeg lečenja i bržeg oporavka, što će sigurno biti delotvornije sada kada imaju svoj mali kutak za druženje i igru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading