NESTALI BRAT I SESTRA IZ VRANJA! Sumnja se da su u Beogradu!

Autor:

Vesti

06.10.2024

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dece nema nekoliko dana!

NESTALI BRAT I SESTRA IZ VRANJA! Sumnja se da su u Beogradu!

Foto: Društvene mreže

Policijskoj upravi u Vranju u petak je prijavljen nestanak dvoje dece, jedno uzrasta 10, drugo 12 godine, u pitanju su brat i sestra.

Slučaj je kažu u policiji prijavljen iz porodice i od tada se intezivno traga za njima, potvrđeno je "Novostima" u Policijskoj upravi.

Fotografija brata i sestre deli se društvenim mrežama, a kako nezvanično saznajemo, slučaj je prijavio deda koji je staratelj dečaka i devojčice, koji je naveo da dece nema nekoliko dana.

Po nalogu nadležnog Tužilaštva izveštaj o događaju biće prosleđen Centru za socijalni rad u Vranju.

Mole se svi koji primete decu ili znaju nešto o njima da se jave u najbližu policijsku stanicu.

U slučaju nestanka dece, brzina i organizovanost su ključni. Evo koraka koje treba preduzeti:

Ostanite smireni – Iako je to teško, pokušajte da zadržite mir kako biste mogli razmišljati racionalno i preduzeti potrebne korake.

Proverite okolinu – Potražite dete u neposrednoj blizini, uključujući mesta gde bi se moglo sakriti ili zadržati. Obavezno proverite kod rođaka, prijatelja, komšija ili obližnjih igrališta.

Obavestite policiju – Ako dete nije odmah pronađeno, odmah pozovite policiju. Pružite im sve relevantne informacije: poslednje poznato mesto gde je dete viđeno, šta je nosilo, kako izgleda, itd.

Obavestite ljude u okruženju – Obratite se komšijama, prolaznicima, prijateljima i porodici i zamolite ih da pomognu u potrazi.

Kontaktirajte škole i institucije – Proverite da li je dete otišlo u školu, sportsku ili drugu aktivnost. Kontaktirajte sve organizacije ili institucije gde bi moglo biti.

Koristite društvene mreže i medije – Ako dete nije odmah pronađeno, upotrebite društvene mreže da podelite informacije o nestanku sa što više ljudi. Zatražite od prijatelja da podele vest.

Obratite se organizacijama za pomoć – U mnogim zemljama postoje specijalizovane organizacije koje pomažu u pronalaženju nestale dece, poput međunarodne mreže AMBER Alert.

Saradnja sa policijom – Nastavite da sarađujete sa policijom i pratite njihove instrukcije. Pružite im sve informacije koje biste mogli naknadno dobiti.

Preduzimanje ovih koraka odmah povećava šanse da se dete brzo i sigurno vrati kući.

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading