PRIZNANJE KATARINI BLAGOVIĆ ZA PRIČU O BAHATOJ DOKTORKI: Našoj novinarki nagrada za reportažu na Interferu

Autor:

Vesti

20.10.2024

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodeljene su nagrade na internacionalnom festivalu reportaže i medija Interfer, a među nagrađenima je i novinarka Srpskog telegrafa i Republike Katarina Blagović za priču "Je l' ti znaš ko sam ja?", a kojom je osvojila treće mesto u kategoriji novinska reportaža.

PRIZNANJE KATARINI BLAGOVIĆ ZA PRIČU O BAHATOJ DOKTORKI: Našoj novinarki nagrada za reportažu na Interferu

Foto: Printscreen/Youtube/Republika News

Nagrađeni tekst Katarine Blagović je o bahatoj doktorki plastične hirurgije koja je nedavno džipom blokirala saobraćaj u centru grada. 

Nagrade su podeljene u pet kategorija - televizijska reportaža, novinska reportaža, foto-reportaža, radio reportaža i društveno odgovorna reportaža,  a radovi su stigli iz Srbije, regiona (Crna Gora, Hrvatska, BiH, Republika Srpska), kao i Nemačke, Francuske, Češke, Ukrajine, Palestine. 

Foto: Printscreen/Youtube/Republika News

Dodela nagrade našoj novinarki

- Ponosni smo na činjenicu da ćemo i ove godine dodeliti nagrade najboljim radovima i najboljim reportažama u prethodnoj godini i to u pet kategorija- televizijska, novinska, foto, radio i društveno odgovorna reportaža. Ovogodišnju selekciju obeležile su potresne reportaže, reportaže koje pozivaju na akciju, koje nas uče novim stvarima, ali i neka predskazanja budućih dešavanja o kojima treba razmišljati - poručila je direktorka festivala Tamara Popov Radonjić.  

Dobitnica najvišeg priznanja Grand prix je novinarka Radio Beograda 2 Aleksandra Vukićević za reportažu "Arhitektura identiteta". 

U kategoriji televizijska reportaža prvo mesto je osvojio Milan Katanić (reportaža "Vuna"), Eksploziv, TV Prva, dok je prvo mesto u kategoriji novinska reportaža osvojila Svetlana Mandić iz Vijesti iz Crne Gore za reportažu "Malo je godina za šavnički boj". 

U kategoriji radio reportaže prvo mesto je osvojila Gordana Jelić "Preko trnja do Ljubice" Radio Beograd 2, a prvo mesto u kategoriji foto-reportaža pripalo je Ivici Veselinovu iz Sportskog žurnala za fotografije "Dosanjani san".

Prvo mesto u kategoriji društveno odgovorna reportaža osvojila je priča "Ropac reke Timok" Za media, autorki Suzane Stamenković i Danice Canić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading