321-START! Prvaci nisu skrivali emocije: U Vrnjačkoj Banji uspešno lansiran projekat za osnovce!

Autor: Promo

Vesti

22.10.2024

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đaci prvaci iz Vrnjačke Banje nisu skrivali oduševljenje nakon edukativnih radionica koje su tokom proteklih nekoliko dana održane u ovom gradu

321-START! Prvaci nisu skrivali emocije: U Vrnjačkoj Banji uspešno lansiran projekat za osnovce!

Foto: 321 Srbija

Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović prvi je podržao projekat "321-Start" namenjen polaznicima osnovnih škola i njihovim učiteljima i učiteljicama, pa je tako opština na čijem je čelu postala pionir u relizaciji ovog značajnog projekta podržanog od strane brojnih državnih institucija. "321-Start" jedan je u nizu projekata UG "321 Srbija" istoimenog projekta od nacionalnog značaja.

- Od izuzetnog je značaja podrška ovakvim projektima budući da će isti znatno olakšati našim prvacima početak školovanja, upoznati ih sa tehnikama učenja, ali ih i naučiti jednakosti, drugarstvu, pokazati im kako da iskažu emocije i da prihvate osnovnu školu kao jedan od najlepših momenata koji će im obeležiti detinjstvo.

Takođe, implementacija ovakvih projekata znatno doprinosi razvijanju i prihvatanju navika školaraca i njihovoj socijalizaciji u drugačijem okruženju od onoga na koje su navikli do polaska u školu rekao je Boban Đurović neposredno pred početak prve radionice. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 321 kids (@321kids.rs)

Vrsni edukatori i psiholozi, članovi UG 321 Srbija, održali su radionice u OŠ "Popinski borci" i "Piskavac", oduševljavajući učesnike inovativnim pristupom. Čak 140 prvaka dobilo je priliku da kroz igru i kreativne zadatke usvoje tehnike koje će im pomoći da školu dožive kao zanimljivo i uzbudljivo iskustvo. Fokus je bio na razvijanju emocionalne inteligencije i socijalnih veština, kako bi najmlađi stekli samopouzdanje u školskom okruženju. Kroz metode mapiranja uma i druge interaktivne tehnike, deca su motivisana da zavole proces učenja, a učitelji su imali priliku da vide kako se kreativni pristupi mogu uspešno integrisati u svakodnevni rad sa učenicima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 321 kids (@321kids.rs)

Višnja Živković, direktorka komunikacija UG "321 Srbija", istakla je da je prva radionica bila izuzetno uspešna. Deca su s oduševljenjem učestvovala, a mnogi su postavili niz pitanja i pokazali izuzetnu zainteresovanost za novih devet pravila učenja.

-Spojili smo tri interaktivna predavanja s ciljem da decu naučimo kako da uče. Projekat je prilagođen njihovom uzrastu i pomaže im da zavole školu kroz razne tehnike i „cake", koje ih podstiču da obaveze prihvate sa radošću - rekla je Višnja Živković.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 321 SRBIJA (@321srbija)

Ovaj projekat je samo jedan u nizu aktivnosti koje UG "321 Srbija" sprovodi s ciljem jačanja različitih društvenih grupa. Inicijalno fokusirano na promociju turizma i jačanje privrede, zatim osnaživanje žena, UG je proširilo svoj rad, uključujući i projekte namenjene deci i mladima. U saradnji sa resornim ministarstvima i brojnim stručnjacima, kao i Privrednom komorom Srbije, kreirano je desetak novih projekata usmerenih na jačanje socijalnih i obrazovnih veština kod dece širom Srbije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 321 SRBIJA (@321srbija)

Projekat namenjen deci  je samo prvi korak ka stvaranju generacije koja će sa sigurnošću i entuzijazmom koračati kroz svet obrazovanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading