KOVID BOLNICA U BATAJNICI POSTAJE CENTAR ZA DIJALIZU: Oglasio se ministar Lončar

Autor:

Vesti

26.10.2024

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lončar je rekao i da će se dve operacione sale u okviru te bolnice koristiti kako bi se smanjile liste čekanja.

KOVID BOLNICA U BATAJNICI POSTAJE CENTAR ZA DIJALIZU: Oglasio se ministar Lončar

Foto: Tanjug/AP

Kovid bolnica Batajnica

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je danas da će kovid bolnica u Batajnici u narednim nedeljama postati centar za dijalizu za ceo Beograd, kao i da će se u okviru nje pacijentima pružati palijativna nega.

Lončar je rekao novinarima i da će se dve operacione sale u okviru te bolnice koristiti kako bi se smanjile liste čekanja.

- Ovde ćemo dodati još televizore, radićemo adaptaciju kako bismo obezbedili najbolje uslove za pacijente. Sada ovu bolnicu moramo da pripremimo za dijalizu, za palijativu i za skidanje lista čekanja, odnosno za operacije. Naši timovi već rade - poručio je Lončar.

Foto: Ministarstvo zdravlja

Kovid bolnica u Batajnici

Sam početak jula obeležilo je nevreme i pad temperature, da bi odmah potom usledile visoke temperature i toplotni talas. Ovaj period obeležio je veliki broj virusnih i bakterijskih infekcija. Slična situacija se dogodila krajem avgusta i nastavlja se u septembru. Iako su vladale tropske temperature sve do 8. septembra po rečima lekara domovi zdravlja su prepuni i pacijetni dolaze u poodmaklim fazama bolesti.

Kraj avgusta i sada septembar u neslavnom su znaku velikog broja ljudi koji imaju visoku temperaturu, bolove u grlu koji su praćeni kašljem, čak su prisutne i upale pluća. Kako je rekla doktorka Biserka Obradović prisutan je „konglomerat virusa i bakterija“ i na sve to ima i pacijenata koji su dobili novu varijantu kovida.

Konglomerat virusa i bakterija je prisutan. Pored uobičajenih adenovirusa za ovo doba godine, najveći broj pacijenata dolazi sa noro i rinovirusom, ali prisutan je i dalje kovid“ - kaže doktorka Obradović.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading