U pančevačkoj rafineriji u toku investcija od 300 miliona evra

Autor: Sponzorisani tekst

Vesti

22.07.2019

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako se navodi u novom broju „Magazina Biznis“, u NIS-u je u toku druga faza modernizacije Rafinerije u Pančevu. Izgradnjom „Duboke prerade“, projekta vrednog 300 miliona evra, ova kompanija će obezbediti proizvodnju veće količine najvrednijih naftnih derivata, a to će značiti i početak domaće proizvodnje koksa koji se sada uvozi u Srbiju.

RepublikaFoto: Promo foto
Rafinerija

Koks iz pančevačke rafinerije treba da zadovolji potrebe domaćeg tržišta ali i da omogući plasman ovog proizvoda van granica Srbije. Time bi NIS, jedan od najvećih izvoznika u Srbiji, nastavio da osvaja regionalna tržišta koja su primarni cilj kompanije kada je reč o izvoznom programu, navodi se u „Magazinu Biznis“.

Bitno je i da dalja modernizacija Rafinerije u Pančevu utiče pozitivno na životnu sredinu. Pored sticanja uslova za prestanak proizvodnje mazuta sa visokim sadržajem sumpora, smanjiće se emisija praškastih materija, uz povećanje  energetske efikasnosti rafinerije. Time se ujedno nastavlja realizacija projekata zaštite životne sredine u domaćoj rafineriji u šta je poslednjih godina uloženo više od 70 miliona evra. Realizacija ovih inicijativa omogućila je da Rafinerija postane prvo energetsko postrojenje u Srbiji koje je dobilo IPPC dozvolu o integrisanom sprečavanju i kontroli zagađenja životne sredine, prenosi „Magazin Biznis“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading