EVO KOLIKI ĆE BITI KURS EVRA SUTRA! Ako menjate devize, OVO morate da znate!

Autor:

Vesti

29.09.2024

06:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ima promena!

EVO KOLIKI ĆE BITI KURS EVRA SUTRA! Ako menjate devize, OVO morate da znate!

Foto: Schutterstock

Narodna banka Srbije objavila je da će zvanični srednji kurs dinara za evro iznositi 117,0840 dinara u ponedeljak, 30. septembra, što predstavlja minimalnu promenu u odnosu na prethodni radni dan.

U poređenju sa prethodnim mesecom, dinar je oslabio za 0,1 odsto u odnosu na evro, dok je na godišnjem nivou jači za isti procenat. Od početka godine, dinar je ojačao za 0,1 odsto. Takođe, indikativni kurs dinara prema dolaru u petak je jači za 0,2 odsto i iznosi 104,6701 dinara za dolar. U poređenju sa prethodnim mesecom, dinar je jači za 0,9 odsto prema dolaru, dok je na godišnjem nivou ojačao za značajnih 5,8 odsto. Od početka godine, dinar je ojačao za 1,1 odsto u odnosu na američku valutu.

  • Stabilan kurs dinara u odnosu na evro


Uprkos minimalnim promenama, kurs dinara pokazuje stabilnost u odnosu na evro, što je dobra vest za domaću ekonomiju. Iako je došlo do blagog oslabljivanja u odnosu na evro u poslednjem mesecu, dinar je i dalje zadržao svoju poziciju.
  • Jačanje dinara prema dolaru


Značajnije promene primećene su u odnosu dinara prema dolaru, gde je došlo do jačanja od čak 5,8 odsto na godišnjem nivou. Ovo jačanje ukazuje na stabilnost i poverenje u domaću valutu, kao i na povoljne ekonomske trendove.

Nove srednje vrednosti stranih valuta objavljene od strane Narodne banke Srbije pokazuju stabilnost dinara u odnosu na evro, dok istovremeno beležimo značajno jačanje prema dolaru. Ovi podaci ukazuju na pozitivne trendove u domaćoj ekonomiji i pružaju osnovu za optimizam u pogledu daljeg razvoja.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading