CENA NAFTE OD VEČERAS IDU "U RIKVERC": Vučić od Gasproma tražio sa se spuste cene

Autor: Republika

Vesti

06.05.2022

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras da je tražio od kompanije Gasprom da spusti cene nafte, te da će od večeras od 20 časova cene ići, kako je naveo, “u rikverc”.

CENA NAFTE OD VEČERAS IDU "U RIKVERC": Vučić od Gasproma tražio sa se spuste cene

Foto: ST/D.KADIĆ

– Tražio sam od predstavnika ruske kompanije da spuste cene, zamolio sam ih da uzmu u obzir da je 20 odsto nafte koju koriste iz Srbije i da bi bilo fer da ta cena bude niža. Ako uzmete 800.000 tona iz Srbije, zato sam sinoć rekao u rikverc s cenama nafte, videćete večeras od 8 sati da idu u rikverc, uprkos tome što je cena skočila u svetu – rekao je predsednik i dodao:

– Izgubili smo kao država na akcizi 36 miliona evra, a neki su prijavili profit od 80 miliona. Zahvalan sam ljudima iz NIS-a i svim drugim kompanijama koje su nas poslušali – rekao je Vučić.

Podsetimo Republika je prva pisala o poslovanju Gasproma u našoj zemlji gde je samo u martu ruska kompanija ostvarila dobit od neverovatnih 9,6 milijardi dinara.  Cene nafte su sokočile u nebesa zbog dešavanja u Ukrajini, pa je upravo zbog toga Vlada Srbije početkom marta donela odluku od smanjenju akciza na gorivo kako bismo izbegli veliki poremećaj na tržištu. Više o tome pročitajte OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading