SAMO POLITIKA: I Ponoš podržao "protest protiv nasilja"

Autor:

Vesti

08.05.2023

18:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider pokreta Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš izjavio je za medije da taj pokret podržava protest koji su organizovale stranke parlamentarne opozicije.

SAMO POLITIKA: I Ponoš podržao "protest protiv nasilja"

Foto: Printscreen/Twitter

- Nismo učestvovali na tim sastancima jer su organizovani u Skupštini Srbije. Mi nismo parlamentarna opozicija, pa nismo mogli fizički da im prisustvujemo, ali imamo komunikaciju sa kolegama iz više opozicionih strana i u toku smo s tim dogovorima. Svoje članove, ali i sve građane, pozvali smo da uzmu učešće u protestu. Mislim da nije važno to ko je zvaničan organizator protesta, došli bismo na skup i kao obični građani - istakao je Ponoš.

Kako kaže, kao politička organizacija "podržavaju okupljanje građana jer je u pitanju građanski bunt".

- To je stvar građanske dužnosti i moralne obaveze da se izrazi protest zbog neodgovarajućeg odnosa režima prema onome što se desilo, ali i prema svima koji su odgovorni za to. Ne radi se samo o onima koji su potegli obarač, već i onima koji su tu pušku postavili na scenu, a govorim i o vladi i o medijima koji su stvarali takvu atmosferu u društvu - poručio je Ponoš.

Više stranaka parlamentarne opozicije pozvalo je građane na protest nakon masovnih ubistava u Mladenovcu i u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (40)

Loading
Vaspitacica Lana

08.05.2023 19:01

Slican se slicnom raduje. Ponos podrzavati protest, zbog cega? Pa ima li vece nasilnika od njrga

Najdan

08.05.2023 19:02

Opozicija pozivom na proteste zloupotrebljava tragediju koja je zadesila naš narod i dokazala da njih zanimaju samo fotelje i svoji interesi a za narod ih baš briga.

Mila

08.05.2023 19:02

A upravo je ta opozicija pokazivala nasilje u direktno prenosu u skupstini.

Sanja

08.05.2023 19:02

Opozicija koristi sveopštu tragediju da ubere koji politički poen ali ih je narod prezreo. Odvratni su i jadni.