SASTANAK U NJUJORKU: Predsednik Vučić i predsednik Koreje Jun Sok-jol razgovarali o digitalnoj tehnologiji i poljoprivredi

Autor:

Vesti

22.09.2023

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa predsednikom Republike Koreje Jun Sok-jolom.

SASTANAK U NJUJORKU: Predsednik Vučić i predsednik Koreje Jun Sok-jol razgovarali o digitalnoj tehnologiji i poljoprivredi

Foto: instagram

Na svom zvaničnom Instagram nalogu, Vučić je izrazio zadovoljstvo ovim izvanrednim sastankom i otkrio o čemu su razgovarali.

Glavne teme razgovora bile su saradnja u oblasti digitalne tehnologije i poljoprivrede, kao i potencijalne investicije korejskih kompanija u Srbiji. Takođe, razgovarali su o EXPO 2027 u Srbiji i kandidaturi korejskog grada Busana za EXPO 2030.

Predsednik Vučić je iskoristio priliku da pozove predsednika Jun Sok-jola da poseti Srbiju, čime su istaknuli važnost daljeg jačanja bilateralnih odnosa između ove dve zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (69)

Loading
Andjelka

22.09.2023 17:44

Napredna tehnologija je bitan segment napretka države

Nebojša

22.09.2023 17:55

Južna Koreja je otišla daleko sa digitalnom tehnologijom, saradnja sa njima bi nam u tom segmentu donela višestruku korist

Maka

22.09.2023 17:58

Dobro je sto širimo poznanstva, saradnje ,Juzna Koreja je zemlja velikih potencijala i bilo ni lepo da investira u nasu zemlju.

Maja

22.09.2023 18:07

Kada su u pitanju dve zemlje koje su razumne i zele da saradjuju kao sto su Srbija i Koreja ne moze da bude problema.