NA DELU KURTIJEV PROGON, TEROR NAD SRPSKIM NARODOM SE NASTAVLJA! Petković izneo sve dokaze o egzekuciji Srbina: "Upozoravam da je sadržaj uznemiravajući" (FOTO/VIDEO)

Autor:

Vesti

02.10.2023

10:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, obratio se povodom zločina u selu Banjska.

NA DELU KURTIJEV PROGON, TEROR NAD SRPSKIM NARODOM SE NASTAVLJA! Petković izneo sve dokaze o egzekuciji Srbina: "Upozoravam da je sadržaj uznemiravajući" (FOTO/VIDEO)

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Petar Petković

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, obratio se medijima. Kako je već najavljeno, on je govorio o dokazima koji pobijaju laži Prištine.

Čak 11 odsto Srba iselilo se sa Severa

- Vidite da Priština lažira podatke, a jasno vam je da Kurti ima samo jedan cilj a to pokazuju i podaci sa naše 4 opštine sa Severa, da se već 11 odsto Srba iselilo u centralnu Srbiju. Na delu je progon i etničko čišćenje Aljbina Kurtija - naglasio je Petković dodajući da to znaju i strani ambasadori dole ali i ovde u Beogradu, te da je na tu temu proteklih dana o tome mnogo razgovarao sa brojnim stranim zvaničnicima.

On je naglasio da naši ljudi dole ne mogu više da trpe taj teror, da im sa dugim cevima upadaju u bolnicu, da ih zaustavljaju na šetalištima...

Različiti nalazi o obdukciji

Zaštićeni svedok je video kada je izvršena egzekucija nad Bojanom, koji je ležao, ranjen i bespomoćan, podsetio je Petković i pokazao fotografiju ubijenog Bojana.

Stručnjaci su, pojašnjava, na osnovu izlazne i ulazne rane metka, dokazali da je ubijen dok je ležao.

- U odgovoru koji je Euleks poslao Beogradu, kažu da je obdukcija obavljena 26.septembra. Na smrtovnici koje su sve tri porodice dobile, stoji da je obavljena 25.septembra. Tokom jutra saznajemo da obdukcija nije obavljena. Neko ovde laže - ističe Petković.

- Mnogo je laži od strane Prištine. Prvo su govorili da je albanski policajac stradao u unakrsnoj vatri, a sada govore da je stradao od eksploziva, što smo mi rekli na samom početku

Fotografija svedoči ono što je rekao i zaštićeni svedok a to se vidi i kod ulazne i izlazne rane kod levog oka.

- Upozoravam da je ovo uznemirujuće - rekao je Petković pa pokazao sliku ubijenog Bojana koja svedoči o egzekuciji licem u lice.

Pažnja! Uznemirujuća fotografja:

Foto: screenshot Video Plus

 

Kurti nastavlja svoj teror

- Kurti je nastavio sa svojim terorom prema srpskom narodu. U danu kada su Srbi sahranjivali najmilije, Kurti je uhapsio Lazara Janićijevića koji je krenuo da se oprosti od školskog druga Stefana koji je sahranjen u Vrnjačkoj banji - počeo je Petković i dodao:

- Teror se nastavlja jer nema reakcije međunarodnih organa. Mi samo tražimo da budu objektivni, neutralni. I tu je pre svega ključno pitanje za Euleks - istakao je Petković.

Zbog čega je kosovska policija zabranila euleksovim istražiteljima da budu na licu mesta - Srbija će insistirati da bude ispitano.

Zašto se branilo Euleksu? Da se ne bi otkrilo da je u redovima kosovske policije bilo plaćenih ubica sa zadatkom da ubiju Srbe - rekao je Petković.

Nakon tragičnih događaja u Banjskoj 24. septembra, tokom kojih su poginula trojica Srba i albanski policajac, nastavljaju se pritisci na Srbe na Kosovu i akcije tzv. kosovske policije na severu.

Prištinska strana već danima iznosi svoju verziju događaja, koje zvanični Beograd negira i ukazuje da je tokom akcije u Banjskoj najmanje jedan Srbin likvidiran nakon što se predao. Srpski zvaničnici najavili su da će insistirati na međunarodnoj istrazi o dešavanjima u Banjskoj.

Konferencija je počela u 10 sati u Palati Srbija, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Tijana

02.10.2023 10:46

Od Kurtija i Pristine samo lazi i manipulacije i neko mora da odgovara za ova strasna ubistva.

Tijana

02.10.2023 10:47

Pa ovo je strašno... tuga šta rade sa našim narodom. Mora da se reaguje što pre

Nebojša

02.10.2023 11:06

Pored ovih egzekucija nad Srbima, Albanci su uhapsili Srbina koji je išao na sahranu! strašan teror

Dusan

02.10.2023 11:07

Doslo je vreme da istina izadje na videlo!!