POČELE KONSULTACIJE U PARLAMENTU! Vladajuća koalicija redovna, OPOZICIJA OPET NIJE DOŠLA!

Autor:

Vesti

28.03.2024

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugi put se nisu odazvali predstavnici opozicije.

POČELE KONSULTACIJE U PARLAMENTU! Vladajuća koalicija redovna, OPOZICIJA OPET NIJE DOŠLA!

Foto: ST/N. MANDIĆ

Konsultacije oko izbora zamenika predsednika radnih tela u Skupštini Srbije počele su nešto posle 09 časova. Ponovo se nisu pojavili predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" i koalicije "NADA".

Na sastanku su prisustvovali predstavnici vladajuće koalicije iz Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, Saveza vojvođanskih Mađara, Stranke pravde i pomirenja, PUPS-a, JS-a, kao i predstavnici opozicionih poslaničkih grupa "Mi - glas iz naroda" i "Mi - glas iz naroda dr Branimir Nestorović", pored predsednice parlamenta Ane Brnabić.

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić sazvala je konsultacije i juče pozvala sve poslaničke grupe da dođu u parlament na sastanak, ističući još jednom svoju spremnost za dijalog.

Ona je izrazila nadu da će se sve poslaničke grupe odazvati pozivu, jer je neophodno dogovoriti sastav odbora, radnih tela i zamenika predsednika odbora kako bi već sledeće nedelje mogla da saziva odbore i započnu sa radom.

Prema Poslovniku, prvu sednicu odbora saziva predsednik Narodne skupštine, a do izbora predsednika odbora, prvoj sednici predsedava najstariji prisutan član odbora.

Zadatak odbora je da razmatraju predloge zakona i drugih akata podnetih Narodnoj skupštini, sagledavaju stanje vođenja politike od strane Vlade, prate izvršavanje zakona i drugih opštih akata od strane Vlade i drugih državnih organa i tela, kao i da razmatraju druga pitanja iz nadležnosti Narodne skupštine.

Podsećamo, predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" i koalicije "NADA" nisu se pojavili ni na prethodnim konsultacijama vezanim za izbor potpredsednika Narodne skupštine.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ana

11.04.2024 13:29

Opozicija uporno izmišlja nove uslove i postavlja ultimatume, plašeći se da prizna novi izborni poraz.