"NEKA ŽIVI CEO JUGOISTOK NAŠE PRELEPE ZEMLJE! ŽIVELA SRBIJA!" Predsednik Vučić se oglasio povodom radova na modernizaciji pruge! (FOTO)

Autor:

Vesti

28.03.2024

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radovi na rekonstrukciji međunarodne pruge od Niša do Dimitrovgrada počeli su krajem prošle godine.

"NEKA ŽIVI CEO JUGOISTOK NAŠE PRELEPE ZEMLJE! ŽIVELA SRBIJA!" Predsednik Vučić se oglasio povodom radova na modernizaciji pruge! (FOTO)

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/buducnostsrbijeav/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na rekonstrukciji i modernizaciji pruge od Niša do Dimitrovgrada, na deonici Pirot - Sukovo.

Radovi na rekonstrukciji međunarodne pruge od Niša do Dimitrovgrada počeli su krajem prošle godine, podizanjem starih šina kod pirotskog sela Staničenje. 

- Danas je veliki dan i pokazatelj svega što radimo na jugoistoku Srbije. Zahvalan sam svima koji su ovaj projekat izveli, a posebno @giaufret i Evropskoj komisiji, koji su nam dali izuzetno veliki novac, kako bi se naša Srbija razvijala i bila bolje mesto za život. Hvala evropskim prijateljima na saradnji, koju izuzetno cenimo. Ovaj projekat je od presudnog značaja, ne samo za Pirotski okrug, nego i za Beograd i za celu Srbiju. U strukturalnom smislu znači ogromne promene za našu zemlju. Potrebno je da stalno radimo, da gradimo nove puteve, nove pruge, da bismo imali snažnu državu. Naš cilj, potreba i želja je da budemo zdrava ekonomija, da idemo napred, kako bismo se dičili ovako velikim projektima. Ovaj veliki i naporan rad, kao i ogroman trud je nešto što nam život znači. To nam daje snagu i volju da se u budućnosti menjamo na bolje. Neka živi ceo jugoistok naše prelepe zemlje! Živela Srbija! Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na rekonstrukciji i modernizaciji pruge Niš – Dimitrovgrad na deonici Pirot – Sukovo - napisao je predsednik Srbije na svom Instagram nalogu.

 

 

Međunarodna pruga od Niša ka Sofiji, bila je u veoma lošem stanju, a na pojedinim deonicama godinama unazad kompozicije teretnjaka su se kretale redukovanom brzinom, na svega tridesetak kilometara na sat. 

Upravo zbog dotrajale pruge, krajem 2022. godine nedaleko od Pirota desio se i akcident kada su se izvrnuli vagoni koji su prevozili amonijak, pa je došlo i do curenja amonijaka. 

Kada ova investicija bude završena, kompletan železnički saobraćaj odvijaće se neuporedivo bezbednije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (20)

Loading
Mima

28.03.2024 15:03

Danas je cela Srbija jedno veliko gradilište, grade se novi moderni putevi i pruge, a to mnogo znači i svim građanima Srbije jer sada mnogo lakše i brže mogu da putuju kroz Srbiju.

Dada

28.03.2024 15:03

Posle skoro 4 decenije, konačno je neko uspeo da se izbori za drumske i železničke puteve u našoj državi. Kako od velikog značaja za gradjane sa juga Srbije, tako i za celu Srbiju.

Jana

28.03.2024 15:05

Srbija ima vredne ljude, spremne da rade, samo je trebalo neko da sredi javne finansije, obezbedi projekte i sredstva.

Bilja

28.03.2024 15:05

Mnogo toga je urađeno, ali definitivno ima još posla pred nama jer oni pre Vučića nisu bili mnogo vredni i nisu ih zanimali problemi građana.