Đurđev: Napad na crkvu i patrijarha - nepogrešivi simptom antisrpske bolesti!

Autor:

Vesti

28.03.2024

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kritike na račun Jovanovića!

Đurđev: Napad na crkvu i patrijarha - nepogrešivi simptom antisrpske bolesti!

Foto: Privatna arhiva

Aleksandar Đurđev napominje da Jovanović nikada nije izrazio želju da podrži predlog Srpske lige da se osnuje posebno ministarstvo vera, niti je ikada stao u odbranu srpskih vladika i sveštenika od medijske hajke koju protiv njih vode opozicione partije i ličnosti.

- Budimo otvoreni i jasni - Miloš Jovanović i Nova DSS ne zameraju patrijarhu srpskom Porfiriju to što ne diže glas protiv neke politike, već što ne želi da bude deo političke kaljuge zvane tzv. opozicija. Sitne duše ne mogu da shvate da je naša sveta Crkva vanprostorna i vanvremenska pojava, a kamoli vanpolitička" - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev povodom otvorenog pisma patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju koje je uputio predsednik Nove DSS Miloš Jovanović.

- Nisam primetio da je dotični branio ni patrijarha, ni vladiku bačkog Irineja, a nije ni sveštenike koje neki u Novom Sadu misle da mogu da batinaju kao što su to radili njihovi ideološki preci zvani komunisti. Stoga je Jovanović poslednja osoba koja ima pravo da nadobudno bilo šta zahteva od patrijarha" - podvukao je Đurđev. Predsednik Srpske lige smatra da SPC razume poziciju naše države i naroda i da će, kao i u prošlosti, biti temeljni stub njihovog opstanka. ,,Jovanović je odabrao svoj put, on je zajedno sa onima koji našu svetu crkvu svakodnevno blate u medijima, on je u društvu onih koji bi ukinuli bogoslovski fakultet i koji bi udarili poreze na našu crkvu, koji mrze našu braću iz Republike Srpske. Jasno je svima da patrijarh te i takve nikada neće podržati" - zaključio je Đurđev.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading