ĐILASU PUKLA KOALICIJA! I Aleksić izlazi na izbore uprkos obećanjima lidera SSP da neće!

Autor:

Vesti

19.04.2024

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada je već jasno - Đilasova koalicija se raspršila.

ĐILASU PUKLA KOALICIJA! I Aleksić izlazi na izbore uprkos obećanjima lidera SSP da neće!

Foto: Tanjug/AP, NEbojsa Mandić

Dok su Dragan Đilas, Zdravko Ponoš i Miloš Jovanović protivnici izlaska na izbore 2. juna, Đorđe Stanković iz stranke Miroslava Aleksića tvrdi da će oni na izbore izaći:

"Sada imamo puno pravo da nastupimo na izborima! Naša stranka je odlučila na svojim organima da ukoliko se prihvate sva tri zahteva, a ona su po svemu sudeći prihvaćena, da ćemo mi izaći na te izbore! Naša stranka je na tom talasu da bi trebalo izaći na izbore!"

 

 

Naime, kompromis je napravljen, beogradski i lokalni izbori biće spojeni, a građani će na birališta izaći 2. juna. Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić je ovom odlukom još jednom izašla u susret delu opozicije okupljene oko koalicije "Srbija protiv nasilja", koja je insistirala na spajanju glasanja.

S druge strane, predstavnici opozicije juče su na ovu odluku različito reagovali - dok su jedni za izlazak na izbore, drugi i dalje pominju bojkot, a konačnu odluku trebalo je, kako su najavili, da donesu sinoć, na sastanku.

Predsednica parlamenta saopštila je juče da je donela odluku da prihvati zahteve opozicije okupljene oko koalicija "Srbija protiv nasilja" i NADA i da svi preostali lokalni i beogradski izbori budu održani 2. juna. Poručila je da će lokalne izbore raspisati u nedelju.

Brnabićeva je pojasnila da će to zahtevati izmenu člana 35 Zakona o lokalnim samoupravama i da očekuje da se u subotu usvoji taj zakon kako bi se raspisali izbori.

- Očekujem da taj predlog za izmenu i dopunu zakona o lokalnim izborima potpiše najveći broj poslanika do sada, da s tim predlogom idemo zajedno i da pokažemo to jedinstvo u teškim trenucima za Srbiju, za naš narod i za sve naše građane - rekla je ona.

Brnabićeva je dodala da je odluku o izborima donela u konsultacijama s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da je njegova poruka bila da je za zemlju najvažnija stabilnost.

- Mislim da je ovo način da dođemo do te stabilnosti i da nastavimo ovako, a takođe da svim našim građanima pokažemo da smo ozbiljni i odgovorni ljudi. Verujem da će biti mnogo onih koji će reći da su oni dobili sve što su tražili, da su pobedili, da mi reagujemo samo na pritisak. Ja verujem da je ovo pobeda svih onih koji su pokazali ozbiljnost i da je samim tim ona još važnija - navela je ona i dodala:

- Jedva čekam da zajedno potpišemo ovaj zakon. To će biti lep presedan i da zajedno glasamo o ovom zakonu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (23)

Loading
Maja

19.04.2024 09:06

Pukla tikva.

Toma

19.04.2024 09:07

Politika se vodi mozgom, a opozicija to nema zato ni ne znaju sami sta hoce i ne mogu medjusobno da se dogovore.

Jaca

19.04.2024 09:09

Naravno da svi beže od Đilasa.

Рагнар

19.04.2024 09:09

Испаде да је једна од највећих клетви заиста она, пази шта пожелиш можда ти се испуни. Сада када су опозицији испуњени сви захтеви, сада је почео нови братоубилачки рат код њих.