"SVE VREME SU RADILI SA JURATOVIĆEM I ŠIDEROM"! Vučić o izborima 2. juna i da li će biti raspisani u nedelju!

Autor:

Vesti

19.04.2024

19:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suština je u tome, pošto su oni to tražili, mi smo spremni i da se promeni zakon. To mora prvo da usledi. I oni koji neće da učestvuju to rade zato što neće da izgube izbore, rekao je Vučić.

"SVE VREME SU RADILI SA JURATOVIĆEM I ŠIDEROM"! Vučić o izborima 2. juna i da li će biti raspisani u nedelju!

Foto: printscreen/RTVPink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom gostovanja na TV Pink pričao i o izborima 2. juna.

Vučić kaže da izbori još nisu objedinjeni, i da će videti da li će biti raspisani u nedelju.

- Suština je u tome, pošto su oni to tražili, mi smo spremni i da se promeni zakon. To mora prvo da usledi. I oni koji neće da učestvuju to rade zato što neće da izgube izbore. Sve vreme su lagali, i znali su da lažu. Ali tako im je bilo lakše, da se ne vidi ko je odgovoran za još jedan poraz. Zato su na najgori način govorili protiv svoje zemlje - kaže predsednik.

Dodaje da je zato opozicija radila sa Juratovićem i Šiderom, da bi sebe spasili.

- Ne mogu time da se bavim, daleko je 2. jun. Bilo da narod izlazi u 95 opština, ili u jednom gradu, siguran sam da će narod umeti da izabere onog ko ostvaruje rezultate. A drugo da pričam sa njima, potpuno sam nezainteresovan.

On je potom govorio i o glasanju za Rezoluciju o Srebrenici u UN.

- To je nemačka ideja, podržana od strane NATO i svih ostalih. Pronašli su i Ruandu, pronašli su i Novi Zeland i Čile. Našli su i nekoliko zemalja koje su uvek bile sponzori takvih projekata, poput Malezije i Jordana. Pridodaje im se i Severna Makedonija, tako da nema tu velike filozofije. Hvala im na tome, valjda je to zahvalnost za ono što smo uradili za Skoplje. Video sam i Austriju tu, ništa čudno sa obzirom na sve ono što Šalenberg radi protiv naše zemlje - kaže predsednik.

Dodaje da je nešto što potpada pod ingerencije Saveta bezbednosti preseljeno u GS UN.

- Znali su da bi Rusi i Kinezi stavili veto, i zato sada idu u GS UN, jer očekuju sigurnu većinu i hoće da zadaju udarac Srbima i Srbiji. Hoće da unize Srbiju u Savetu Evrope. Nemci su tu igru vodili u GS UN, Amerikanci im se priključili. Ja sutra imam važan i težak razgovor sa Džimom O Brajenom, pa poslepodne putujem za Njujork. I to oko SE, sve što je govorila Dora Bakojani je laž i sramota. Ona nije dolazila u Beograd da priča sa nama, dva puta sam prihvatao razgovore sa njom, i svaki put su otkazani - istakao je on.

Šta je još Vučić rekao pročitajte ovde.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
Kristina

19.04.2024 20:03

Očekuje nas još jedna ubedljiva pobeda.

Tanja

19.04.2024 20:04

Opozicija sluša savete stranaca umesto da učestvuje u dijalogu i da i ona štiti nacionalne interese.

Anita

19.04.2024 20:06

Vlasti je svejedno kad će biti lokalni izbori, ali zato ovako razjedinjena opozicija svakako ne zna šta hoće. A i njima je svejedno, oni će svakako izgubiti.

Sara

19.04.2024 20:07

Ishod izbora je jasan.