PO PITANJU SREBRENICE I KIM, SRBIJA I SAD IMAJU RAZLIČITE STAVOVE! Vučić nakon sastanka sa O'Brajanom: "Mi ćemo se ponašati odgovorno!"

Autor:

Vesti

20.04.2024

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mir i stabilnost su nam prioritet

PO PITANJU SREBRENICE I KIM, SRBIJA I SAD IMAJU RAZLIČITE STAVOVE! Vučić nakon sastanka sa O'Brajanom: "Mi ćemo se ponašati odgovorno!"

Foto: Printscreen/RTS1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je bilateralna saradnja Srbije i SAD, i politička i ekonomska, sve bolja, ali da su po pitanjima Kosova i Metohije, kao i po pitanju Srebrenice stavovi dve zemlje različiti.

- Kada je u pitanju Kosovo i Metohija, u malo čemu smo saglasni. Saglasni smo u tome što je veoma važno da mora biti očuvani mir i stabilnost. I sa srpske strane, ja sam obećao da će se Srbija ponašati odgovorno i ozbiljno - rekao je Vučić na konferenciji za medije nakon sastanka sa pomoćnikom sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Džejmsom O'Brajanom.

Predsednijk je dodao i da postoji dobra saradnja i sa komandantom KFOR-a Oskanom Ulutašem i kao i sa celim KFOR-om. 

- U svemu drugom imamo različite stavove, kada je reč o Kosovu i o Srebrenici. Zahvalan sam gospodinu O'Brajanu što je rekao da je strahovito važno i da je izuzetno snažna obaveza koju Priština mora da ispuni - stvaranje Zajednice srpskih opština (ZSO). Ta obaveza je velika i snažna već 11 godina. Već 11 godina je mrtvo slovo na papiru. Više od 4.000 dana nas lažu svi zajedno - rekao je Vučić.

On je dodao da kada je ekonomija u pitanju zajedno sa SAD Srbija realizuje brojne projekte.

- Mi imamo velike ekonomske projekte. Američke kompanije nam grade autoputeve. Američke kompanije će graditi neke od najvećih hidroenergetskih objekata u našoj zemlji. Američke kompanije investiraju sve više u našu zemlju - rekao je Vučić i dodao da su to stvari koje pomeraju zemlju u napredak i koje mnogo znače.
 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (40)

Loading
Sasa

20.04.2024 11:12

Moramo da se borimo da se istina čuje i od nje neodustajemo

Zora

20.04.2024 11:14

Srbija će uvek stati u odbranu srpskih interesa, naročito po pitanju KiM i Republike Srpske.

Marko

20.04.2024 11:15

11 godina nas lažu da će formorati ZSO i ništa od toga.

Dragan

20.04.2024 11:16

Srbija nikada neće napustiti svoj narod na KIM.