DIREKTOR UPRAVE ZA BILJE ĆUTI KAO ZALIVEN! Gukni, čoveče!

Autor: LJUBINKA MIJUŠKOVIĆ

Vesti

23.04.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nebojša Milosavljević o trošku države ljubavnicu vodi na skupa putovanja, njegovi radnici ogorčeni

DIREKTOR UPRAVE ZA BILJE ĆUTI KAO ZALIVEN! Gukni, čoveče!

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ, Privatna arhiva

Direktor Uprave za zaštitu bilja Nebojša Milosavljević ni juče nije odgovorio na konkretna pitanja portala Republika, a tiču se njegovog raskalašnog života, potpuno nespojivog s primanjima državnog službenika.

Naime, on je ostao nem na još jedan od niza mejlova u kom se traži razjašnjenje odakle mu pare za luksuzna putovanja i krstarenja Mediteranom, na koja vodi i svoju ljubavnicu doktorku (puno ime, prezime i funkcija poznati redakciji).

Umesto toga, u kratkom odgovoru iz uprave navedeno je da "direktor ne može da daje nikakve izjave bez ovlašćenja pres-službe Ministarstva poljoprivrede".

- Molimo vas da prosledite pitanja pres-službi - dodaje se u mejlu.

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ

Nebojša Milosavljević

Dug spisak malverzacija

Portalu Republika se svakodnevno javljaju ogorčeni radnici Uprave za zaštitu bilja s novim optužbama na račun direktora.

Ima tu i urgiranja preko firme da se stopiraju Milosavljevićevi saobraćajni prekršaji, ali i drugih malverzacija koje dovode u pitanje reputaciju uprave. O tome će naš list pisati u narednim brojevima.

MINI-ODMOR U MOSKVI

Prema informacijama koje smo dobili od zaposlenih u ovoj firmi, radi se o ol-inkluziv aranžmanima, a golupčići su viđeni i kako pazare u luksuznim radnjama na kruzeru. Kada se ima u vidu da je zvanična Milosavljevićeva plata 206.000 dinara, logično se nameće pitanje: "Odakle, bre, prijatelju?"

- Direktor je nedavno bio u Moskvi s prijateljicom, odredio je sebi nekoliko slobodnih dana, koje je potom spojio s vikendom, pa je ipak na kraju to ispao neki mini-odmor. Putovanje je platila naša firma. Dok mi radimo i padamo na nos od količine posla i obaveza koje nam se svaljuju svakodnevno, naš nadređeni se šeta po Rusiji s drugaricom. To zaista nema nigde - navodi izvor našeg portala.

Svi, dodaje, znaju za direktorova česta putovanja, koja se neretko predstavljaju kao poslovna, a zapravo su sve samo to ne.

- Kako to idete na put zbog posla, a vodite privatnu pratnju, drugaricu ili koga god. Kakve veze ta osoba ima s našom firmom - pita ovaj čovek.

Foto: Privatna arhiva

Nebojša Milosavljević vodi privatnu pratnju na ''poslovna putovanja''

Imovinska karta ne pokriva bahaćenje

Prema zvaničnim podacima sa sajta Agencije za sprečavanje korupcije, Milosavljević ima platu od 206.000, odnosno oko 1.745 evra.

- Recite vi meni može li s tim primanjima da podnese luksuzna putovanja za sebe i prijateljicu - pitaju se ogorčeni radnici uprave.

Takođe, u imovinskom kartonu direktora stoji i da ima stan, kuću, garažu, zemljište, kao i štedne uloge u bankama.

PREVARA S TREŠNJAMA

Ovo, međutim, nije jedini skandal kojem je direktor Milosavljević izložio instituciju koju vodi. On je u Rusiju izvezao sadnice trešnje s falsifikovanim papirima, predstavljajući ih kao prvu klasu, a bile su lošijeg kvaliteta. Time je ugrozio i reputaciju, ali i dalju saradnju Uprave za zaštitu bilja s inostranim klijentima.

I dok se zaposleni u ovoj instituciji hvataju za glavu šta će ostati od nje dok Milosavljeviću traje mandat, on uživa u luksuzu. Česta putovanja na egzotične destinacije, preskupa garderoba i luksuzan lajfstajl, koji premašuju njegova primanja, razlog su što je dobio nadimak od kolega - državni tajkun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading