VUČIĆ NAKON SASTANKA SA PREDSEDNIKOM GENERALNE SKUPŠTINE UN: Nemačka najangažovanija po pitanju usvajanja Rezolucije o Srebrenici

Autor:

Vesti

24.04.2024

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se večeras na svom Instagram nalogu, nakon višestrukih sastanaka i razgovora sa predsednikom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, Danisom Fransisom.

VUČIĆ NAKON SASTANKA SA PREDSEDNIKOM GENERALNE SKUPŠTINE UN: Nemačka najangažovanija po pitanju usvajanja Rezolucije o Srebrenici

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

- Posle susreta sa Danisom Fransisom koji nam je saopštio da je Nemačka ubedljivo najangažovanija po pitanju usvajanja Rezolucije o Srebrenici, saopšteno nam je takođe, da zemlje sponzori Rezolucije ne žele bilo kakvo odlaganje glasanja - napisao je Aleksandar Vučić.

 

 

Kako je dalje naveo, Srbija nastavlja da se bori.

- Jasno je da su nam ostale samo poslednje pripreme da se borimo za čast i obraz Srbije. Nikoga od predlagača nije briga ni za Dejtonski sporazum koji gaze, nije ih briga ni za stabilnost u našem regionu, jedino što žele je kolektivna kazna za srpski narod. Poruku smo razumeli i borićemo se do kraja - dodao je.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je večeras podsekretarki UN i specijalnoj savetnici za sprečavanje genocida Alis Vairimu Nderitu preneo zabrinutost da bi usvajanjem rezolucije "Međunarodni dan sećanja i obeležavanja genocida u Srebrenici" moglo da dovede do daljih sukoba u budućnosti.

Na Instagram nalogu buducnostsrbijeav, Vučić je rekao da je sa sagovornicom imao otvoren razgovor o opasnom i ozbiljnom revizionizmu načela koja su ugrađena u same temelje Ujedinjenih nacija.

- Naglasio sam da bi usvajanjem rezolucije 'Međunarodni dan sećanja i obeležavanja genocida u Srebrenici' došlo do relativizacije samog pojma genocida, kao najstrašnijeg vida planskog i sistematskog zatiranja naroda i etničkih grupa, čemu je čovečanstvo, nažalost, svedočilo nekoliko puta u novijoj istoriji - rekao je Vučić.

On je izrazio zabrinutost da bi usvajanje te rezolucije moglo da dovede do daljih sukoba u budućnosti i ukazao na potrebu da se svi zajedno, pod okriljem Ujedinjenih nacija, založimo da pravda bude zadovoljena na način koji promoviše mir i pomirenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (37)

Loading
Ljilja

24.04.2024 21:39

Kad su Nemci i bili nešto milosrdni prema Srbima?!

Hana

24.04.2024 21:40

To se od Nemačke moglo i očekivati.

Sara

24.04.2024 21:40

Boricemo se do kraja i moramo se izboriti kako bi izbegli dalje sukobe.

Milica

24.04.2024 21:41

Naravno da cemo se boriti do kraja. Necemo dozvoliti da nas demoralisu.