JEDINSTVO POTREBNO UVEK, ALI NIKAD OVAKO KAO DANAS! Jorgovanka Tabaković: Spremni su da osude srpski narod

Autor:

Vesti

21.05.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokušavaju nepravedno da nas žigošu. Pitam se u šta veruju oni koji će glasati za izmišljenu krivicu srpskog naroda. I zato nema ništa važnije od odbrane istine, poručuje za Republiku guvernerka NBS

JEDINSTVO POTREBNO UVEK, ALI NIKAD OVAKO KAO DANAS! Jorgovanka Tabaković: Spremni su da osude srpski narod

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Na sednici Generalne Skupštine UN, zakazanoj prekosutra u 16 sati, odlučuje se o rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u Njujorku da bi se, kako je kazao, borio svom snagom i srcem za budućnost naše zemlje.

U toj borbi predsednik uživa snažnu podršku naših građana širom sveta koji pozivaju na slogu i jedinstvo, o čemu je Republika pisala proteklih dana prenoseći apele o neophodnosti da sad, više nego ikad, budemo kao jedan u lavovskoj borbi protiv demonizacije srpskog naroda.

I Jorgovanka Tabaković, guvernerka Narodne banke Srbije (NBS), u razgovoru za Republiku ističe da nam  je jedinstvo potrebno uvek, ali nikad ovako kao danas!

- Postoji li iko ko u Srbiji živi ili je Srbin, a živi bilo gde u svetu, kome nije jasno da se sva naša lična određenja, postignuća, da se naša sadašnjost i budućnost svih nas  određuje pokušajem nepravednog  i neistinitog žigosanja!?  I ima li šta važnije od odbrane istine koju više ne štite ni činjenice, ni međunarodno pravo, ni institucije koje zbog pravde i pravednosti postoje?! Postoji li iko ko nije svestan dalekosežnosti te nepravde koju pokušavaju da nam nanesu?! - navodi guvernerka NBS.

I pita se, kako dodaje, u šta veruju oni koji će glasati za izmišljenu krivicu srpskog naroda.

- Mnoge su porote u sudskim procesima osudile nevine pojedince verujući u dokaze koji su im predočeni. U šta su poverovali oni koji su spremni da osude srpski narod? I zbog čega? Neka se zapitaju dok je još vreme - konstatuje guverneka Tabaković za naš portal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading