ŠAPIĆ SAOPŠTIO NAJNOVIJE REZULTATE IZBORA: Potpuni trijumf u Beogradu! (VIDEO)

Autor:

Vesti

02.06.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je birala danas novu lokalnu vlast u 89 gradova i opština, a pravo glasa imalo je 4,4 miliona građana.

ŠAPIĆ SAOPŠTIO NAJNOVIJE REZULTATE IZBORA: Potpuni trijumf u Beogradu! (VIDEO)

Foto: TV Pink/printscreen

OBRAĆANJE ŠAPIĆA

- Na 81,5 odsto obrađenog uzorka, Aleksandar Vučić Beograd sutra 53 procenata - 64 mandata, Kreni promeni 16,8 posto - 20 mandata, Biramo Beograd 12,12 posto - 14 mandata, Nestorović 8,3 postoi 10 mandata i Ruska stranka 2 mandata.

Šapić je saopštio i rezultate po opštinama: 

Surčin - Vučić 75 odsto, Biramo Surčin 13,5, Mi snaga naroda - 9,3 odsto.

Čukarica Čukarica sutra - 56,6 odsto, Biramo Čukaricu 32,71, i za Zelenu Čukaricu 10,67.

Novi Beograd : Naša lista je osvojila 47,34, Biramo Novi Beograd - 18,45 i Savo Manojlović 26,4. Ima šanse da prođe Saša Radulović, on ima 2,8.

Lazarevac: Naša lista osvojila je 60,50 odsto, Savo Manojlović 12,6, i Biramo Lazarevac 11,20 - rekao je on.

U Zemunu, na 23 odsto obrađenih podataka, lista Zemun sutra osvojila je 60 odsto glasova, Savo Manojlović 21,2 odsto, Mi glas iz Zemuna 3,58 odsto.

Mladenovac: 65 odsto lista Mladenovac sutra, dogovor za Mladenovac 13,5 i Biramo Mladenovac 

Obrenovac: 68 odsto Aleksandar Vučić - Obrenovac sutra, 17 odsto GG Za naš Obrenovac Srce otpora, i Biram Obrenovac 15 odsto - rekao je on.

Na Paliluli, na 25 odsto obrađenih podataka, lista Aleksandar Vučić - Palilula sutra osvojila je 65,37, Biramo Palilulu 21,13, Zeleni za Palilulu 13,50.

Rakovica: Rakovica sutra ima 56,5 odsto, 30 odsto ima Biramo Rakovicu, Rakovica naš kraj 4,88, GG Ujedinjena opozicija 4,67 i Saša Radulović 5,19.

Na Savskom Vencu naša lista osvojila je 46,6 odsto, Biramo Savski Venac 41,69. Tu još prolaze Zeleni Savski Venac 5,87 - rekao je Šapić.

Stari grad - Vučić 35,05 posto, Čuvari Starog grada Marko Bastać 17 posto, Za Zeleni stari grad 3,16, Biramo Stari grad 38,06 posto, Saša Radulović 2,96

- Imao sam težak period sa privremenim organom, trudili smo se da Beograđani to osete. Nema prostora za preteranu euforiju. Euforični ste kada "uleti" tiket. Kada se bavite ovim poslom posvećeni, ništa nije moglo da se desi slučajno. Sada je na nama da opravdamo poverenje, da budem dobar gradonačelnik svima, i onima koji nisu glasali za mene - rekao je Šapić i dodao:

- Očekujem brzo formiranje gradske vlasti, očekujem da Beograd doživi infrastrukturne i kvalitativne promene. Cela Srbija će iskoristiti EKSPO, ali Beograd najviše, jer je u našem gradu - rekao je budući gradonačelnik.

Pitanja novinara

Vučević je odgovarajući na pitanje novinara rekao da je prvi put video da se opozicija bavi tuđim kol centrima, a ne svojim.

- To ide dotle da više nećemo izgleda ni smeti da idemo na izbore. Ne sme vdv kampanja, ne smete da zovete telefonom, da imate kol centar. Vdv kampanju je prvu počela da radi ona ujedinjena DS. Ali tada je to bilo ok, ali sada kada nemaju snagu to je nedozvoljeno. Kada imate miting, bune se što pravite gužvu. Možda samo hoće da se pomerimo i da niko ne kaže ni reč - ističe on.

On ističe da kada bi oni pružili otpor, rekli bi da su "nasilnici, batinaši, huligani".

- Kad vas oni biju onda je to super, a kada odgovorite, onda smo nasilnici - rekao je Vučević.

Upitao je tužilaštvo da li će oni da odgovaraju, ili ih štiti to što su opozicioni političari.

- Dobar su rezultat ostvarili, kako su se ponašali i šta su radili - rekao je Vučević.

Rekao je da se nada da će biti objavljeno kako su evakuisali i izvukli 500 devojaka iz kol centra.

- Bilo je gore neko 90ih - rekao je.

Obraćanje Aleksandra Šapića

Kandidat za gradonačelnika Aleksandar Šapić kaže da će lista Beograd sutra imati 64 mandata u Beogradu.

- Velika je verovatnoća da ćemo u svih 17 opština i dalje mi nositi odgovornost. Nema mesta za euforiju, za zadovoljstvo ima - kazao je Šapić.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Aleksandar Šapić

OBRAĆANJE DAČIĆA

On je izrazio veliko zadovoljstvo zbog izbornih rezultata.

- Želim da se zahvalim svim biračima.

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

Ivica Dačić

OBRAĆANJE VUČEVIĆA

On se zahvalio još jednom svim građanima koji su učestvovali na izborima i doprineli demokratskom procesu zemlje. On se zahvalio i Aleksandru Vučiću zbog odbrane državnih nacionalnih interesa.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Miloš Vučević

- Verovao je u ovu politiku i listu i da smo pokazali da je Srbija iznad svake političke stranke. Ne mislimo uvek isto po svim pitanjima, ali Srbija je ono što nas ujedinjuje. Ovo je veliki dan i znak da Srbija ima pravo na bolje sutra. Izabrala je stabilnost i odgovornost za ono što dolazi. Nema predaje i nema povlačenja - rekao je Vučević i čestitao svima.

OBRAĆANJE VUČIĆA

- 63 mandata u Beogradu, kako stvari stoje,  52 procenta glasova od onih što su izašli, to je neverovatna pobeda! - rekao je Vučić.

Čestitao je na pobedi u Novom Sadu, 45 mandata, skoro 53 odsto glasova u Novom Sadu.

Republika

Foto: Printscreen/TV Pink

 

- Posebno morate imati u vidu da su u Novom Sadu svi objedinjeno izlazili, dve ili tri kolone. U Nišu bila je najteža politička utakmica. Tamo je jedna lista grupe građana, lista dr Milića 23 odsto osvojila, dakle, ne radi se o opozicionim listama. Neverovatno je da je naša lista dobila nezamislivih skoro 50 odsto glasova u Subotici, a naši partneri 27 odsto glasova. Svuda su pobede preko 63 odsto glasova, mi mislimo da, u Beogradu još je interesantno u dve opštine kako će se završiti, u 15, 16 je izvesno da ćemo imati većinu. Ubedljiva je pobeda na Vračaru. Ono što je važno je da se čestita našim političkim protivnicima - rekao je Vučić.

 Mi mislimo da je u Beogradu još interesantno u dve opštine kako će se završiti, u svim ostalima već imamo većinu. Brojimo još Vračar. Ubedljiva je pobeda, samo je pitanje jedan mandat gore ili dole. Još se te opštisnke liste prebrojavaju, ali je izvesno da je u 15 opština značajna većina za našu koalicionu listu - naveo je Vučić. 

Posebno je srećan, ističe, zbog rezultata u Valjevu. 

Kaže da je danas bilo tužno gledati napade na telefonske centre.

-  Ne samo da je to dozvoljeno, hoću da građani Srbije znaju. Već je to poželjno da postoji u svim normalnim i civilizovanim zemljama - da se borite za svaki glas, da pozivate svoje birače da izađu, da obezbedite veću izlaznost.  Ne postoji nijedna zemlja u svetu koja to ne radi, to rade i naši protivnici. Jedino pitanje koje se tu može postaviti jesmo li mi platili zakup prostorijai i telefonskih linija. Ako nismo - to je sramota za nas. Ako jesmo - onda je strašno to što ste radili danas ceo dan. I za to da vi sajlama koje prikopčavate automobile mislite da možete da uništavate nečije tehničke centre, i da mislite da ste neku Ameriku otkrili time što ste otkrili najobičniji tehnički centar - pa mi ih imamo na stotine, na hiljade, mi se ozbiljno spremamo za sve izbore. Niko ne može da razume zašto ste to radili. 

- Predstoji nam težak rad i mnogo problema, sledi teško vreme i biće samo teže. Moraćemo da čuvamo našu zemlju, mir i slobodu.

OBRAĆANJE VUČEVIĆA

- Izlaznost varira, najmanja u opštini Tutin, tri odsto. Zavisi od opštine do opštine.

Naša lista, osim u Bačkoj topoli, Senti i Kanjiži i opštini Tutin je podnela pobedu! Sigurna pobeda - poručio je Vučević

- Čista i ubedljiva pobeda. Čestitam svim građanima na učešću na izborima, a najoštrije osuđujem sve one koji su danas vršili nasilje - rekao je on.

VUČIĆ STIGAO U ŠTAB

Predsednik Srbije i član SNS Aleksandar Vučić poslao je snažnu poruku kad je stigao u štab SNS.

- I večeras ćemo da pobedimo - poručio je Vučić.

Vučiću se obratila novinarka N1 Žaklina Tatalović, na šta je on oštro odgovorio.

- Ne tuče se narod, tuku batinaši poštene ljude iz SNS, jer ne mogu da pobede. I večeras ćemo da pobedimo još ubedljivije. Zapamtite, ja vam uvek kažem istinu. Kao i za Real Madrid što sam vam rekao - poručio je Vučić.  

 

 

Miloš Vučević stigao u štab SNS.

 

 

Lokalni izbori u Srbiji počeli su jutros u sedam sati, otvaranjem biračkih mesta. Izbori se održavaju u Beogradu i u još 14 gradova, 51 opštini i 23 gradske opštine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i član SNS Aleksandar Vučić rekao je večeras da ima sjajne rezultate.

Vučić je ušao u pres centar, gde je veliki broj novinarskih ekipa i upitao da li su posluženi, a zatim dodao da ima sjajne rezultate.

"Ne brinite, imamo sjajne rezultate",rekao je Vučić.

On je u štab SNS stigao nešto pre 20h sa Anom Brnabić.

Nakon toga počeli su da pristižu funkcioneri SNS, među njima Maja Gojković, Darija Kisić Tepavčević...

Stigli su i Šapić, Rađen i Udovičić.

 

https://youtu.be/66Sym7jEsA4

 

Bilo kako bilo, nisu u izbornoj noći bitni samo ljudi - ima nešto i u posluženju, jer, dan je drugo trajao, glasanje je završeno i sad je vreme da se dane dušom. Tako je, na primer, u štabu Srpske napredne stranke, postavljena bogata trpeza, na kojoj je moguće videti pečenje jagnjeće i od mangulice, kao i sremski kulen i budimsku kobasicu, ali i mnoge druge đakonije.

Naravno, bilo je tu i tečnog osveženja.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

 

Građani biračko pravo mogli da ostvare do 20 časova, kada se biračka mesta zatvaraju, a do kada je na snazi i izborna tišina.

Broj jedan na glasačkom listiću je lista "Aleksandar Vučić - Beograd sutra", na kojoj su oko SNS okupljene i koalicione stranke SPS, Zavetnici, SRS, SDPS, JS, PUPS, PS.

Na izbornom listiću slede "Ruska stranka - Srbi i Rusi braća zauvek", "Ćale, ovo je za tebe - Petar Đurić", "Grupa građana - Za zeleni Beograd - Kad ako ne sad - dr Dejan Žujović", "1 od 5 miliona - Beogradski front - Ritam grada - Dušan Teodosijević gradonačelnik".

Pod rednim brojem šest je lista "Biramo Beograd - Dobrica Veselinović - Miloš Pavlović", a tu koaliciju čine Narodni pokret Srbije, Zeleno levi front, Ne davimo Beograd, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Ekološki ustanak i Novo lice Srbije.

Na sedmom mestu je lista "Mi snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović", a osma "Narodna lista - Ključ za pobedu", koju čine Narodna stranka, Nova Srbija i pokret Živim za Srbiju.

Pod brojem devet je "Beograd - naš grad - Vasilios Proveleggios - Marijana Ivović Vukotić - dr Ferid Bulić - Koalicija snaga", dok je deseta lista "Unija Roma Srbije - Za Beograd".

Sledi "Beograd je svet(a) - Stranka pravde i pomirenja - Usame Zukorlić", 12. lista je "Dr Savo Manojlović - I ja sam Beograd - Kreni-Promeni", pod brojem 13 - "Saša Radulović - Dosta je bilo (DJB) - Rešenje za promenu", a 14 lista Grupe građana "Mi - Glas iz naroda".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Opus

02.06.2024 20:24

Za ovakvu opoziciju SNS je Real definitivno, dok su oni na nivou nekog tima iz kukuruz lige.

Ivana

02.06.2024 20:24

Kada su vidljivi rezultati iza tebe naravno da ne sumnjaš u ubedljivu pobedu. Tako su i Vučić i SNS sigurni u ubedljivu pobedu.

Roki

02.06.2024 20:46

Večeras pobeđujemo još ubedljivije.

Strale

02.06.2024 21:19

SNS ce odneti pobedu najubedljiviju do sada.