VUČIĆ ČESTITAO VEBERU: Vodite EU putem mira i prosperiteta

Autor:

Vesti

19.06.2024

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je pohvalio Veberovo veliko političko iskustvo i izrazio želje za blistavu budućnost.

VUČIĆ ČESTITAO VEBERU: Vodite EU putem mira i prosperiteta

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas predsedniku Evropske narodne partije (EPP) Manfredu Veberu reizbor na mesto predsedavajućeg te grupe u Evropskom parlamentu

"Srdačne čestitke Manfredu Veberu na reizboru na mesto predsedavajućeg grupe EPP u Evropskom parlamentu. Uveren sam da će uz Vaše veliko političko iskustvo ova najveća politička grupa u EP nastaviti da na najbolji način služi svim građanima i vodi EU putem mira i prosperiteta", napisao je Vučić na mreži X.

Aktuelni predsednik Evropske narodne partije (EPP) desnog centra Manfred Veber ponovo je, po četvrti put, izabran za lidera te naveće političke grupacije u Evropskom parlamentu. 
Za Vebera, nemačkog političara iz Hrišćansko-socijalne unije Bavarske, koji predvodi EPP od 2014. godine, glasala je ogromna većina članova EPP.

Podsetimo, u zemljama Evropske unije završen je trodnevni ciklus glasanja na izborima za Evropski parlament.

Prema rezultatima, evropske narodne stranke i dalje će imati najviše zastupnika. Stranke desnog centra osvojile su većinu: u Njemačkoj, Mađarskoj, Grčkoj, Nizozemskoj, Kipru. U Njemačkoj, sve tri stranke vladajuće koalicije pretrpjele su poraz.

Konzervativci su osvojili najviše glasova, a na drugom mjestu je desničarski Afd. U Austriji je desničarska Slobodarska stranka osvojila najviše glasova – 27 posto. U Francuskoj najviše glasova osvaja također desničarska partija, 31,50 posto, Macronova stranka je druga sa 15,2 posto, Socijalisti osvajaju 14 posto glasova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (21)

Loading
Мiraš

19.06.2024 16:24

Ponovni izbor Manfreda Vebera za predsedavajućeg EPP u Evropskom parlamentu je priznanje njegovom dosadašnjem radu i liderstvu. Očekuje se da će njegovo iskustvo doprineti daljem jačanju veza između Srbije i EU.

Balša

19.06.2024 16:25

Izbor Vebera može biti prilika za produbljivanje saradnje između Srbije i EU, posebno u kontekstu evropskih integracija i zajedničkih inicijativa koje će unaprediti regionalnu stabilnost i ekonomski razvoj.

Mirko

19.06.2024 16:26

Čestitke Veberu na još jednom mandatu! Srbija podržava kontinuitet u evropskim institucijama.

Ana

19.06.2024 16:26

Uspostavljanje dobrih odnosa s ključnim evropskim liderima je od suštinskog značaja za stabilnost naše zemlje.