OGLASIO SE VUČIĆ NAKON SASTANKA SA LAJČAKOM: Za naš narod na KiM ostajemo beskompromisan oslonac i zaštita!

Autor:

Vesti

19.06.2024

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa specijalnim izaslanikom Evropske Unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom u zgradi Predsedništva

OGLASIO SE VUČIĆ NAKON SASTANKA SA LAJČAKOM: Za naš narod na KiM ostajemo beskompromisan oslonac i zaštita!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Nakon sastanka predsednik Srbije Aleksandar Vučić se oglasio putem svog Instagram naloga.

- Otvoren i korektan razgovor sa Miroslavom Lajčakom o situaciji na Kosovu i Metohiji i gotovo nemogućim uslovima za život srpskog stanovništva, izazvanim konstantnim pritiscima i samovoljom vlasti u Prištini. Ponovio sam da povratak konstruktivnom dijalogu Beograda i Prištine i normalizacija odnosa leži, prvenstveno, u implementaciji Briselskog sporazuma, odnosno hitnom formiranju Zajednice srpskih opština. EU, kao glavni posrednik u ovom procesu, u Srbiji je imala i imaće ozbiljnog i odgovornog partnera, a za naš narod na KiM ostajemo beskompromisan oslonac i zaštita njihovih ognjišta i budućnosti - napisao je Vučić. 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas i sa Džaredom Kušnerom, zetom bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, kome je, kako je rekao, sa ponosom pokazao naš glavni grad i izložio neke od planova za njegov još brži rast.

Kako je Vučić objavio na Instagram nalogu buducnostsrbijeav, predstavio je Kušneru viziju Beograda kao svetske metropole, čiji je kosmopolitski duh oduvek privlačio ljude iz svih krajeva sveta.

- Kušner je meni predstavio projekat za velelepni hotel u Beogradu koji će doprineti da naša prestonica postane centar ovog dela sveta, koji će se na globalnoj mapi pozicionirati kao nezaobilazna destinacija i poželjno sedište za najveće korporacije, univerzitete i međunarodne institucije, ali i nadahnuće za umetnike, naučnike i nadasve mlade ljude iz svih krajeva sveta - objavio je Vučić uz sliku na kojoj su Kušner i on, u pratnji saradnika, na terasi Predsedništva Srbije.

Takav Beograd želimo da ostavimo našim budućim generacijama, poručio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
Mica

19.06.2024 19:35

Uvek ćemo biti podrska oslonac i zastita narodu na KiM-u

Basta

19.06.2024 19:35

Kada ce retardi iz EU da shvate da nije do nas, nego do siptara koji zele da otmu deo nase drzave. Sve ce njih to jednom stici.

Мiraš

19.06.2024 19:38

Vučić potvrđuje nepokolebljivu posvećenost Srbije da pruži podršku i zaštitu srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, što je važno za očuvanje njihove sigurnosti i prava.

Đorđije

19.06.2024 19:39

Sastanak sa specijalnim predstavnikom EU ukazuje na kontinuirane napore Srbije da kroz dijalog traži rešenja za izazove sa kojima se suočava srpski narod na KiM, naglašavajući važnost međunarodnog posredovanja.