PREDSEDNIK VUČIĆ NA PROMOCIJI NAUČNOG ČASOPISA "NAPREDAK": Veliki broj visokih zvaničnika u Geozavodu (FOTO)

Autor:

Vesti

20.06.2024

20:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Geozavodu se održava promocija naučnog časopisa Napredak, koji izdaje Fondacija “Za srpski narod i državu”.

PREDSEDNIK VUČIĆ NA PROMOCIJI NAUČNOG ČASOPISA "NAPREDAK": Veliki broj visokih zvaničnika u Geozavodu (FOTO)

Foto: Tanjug/MARKO ĐOKOVIĆ

Promociji prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministri u Vladi Srbije, između ostalih ministar finansija Siniša Mali, ministar građevinarstva, saobracaja i infrastrukture Goran Vesić, ministarka privrede Adrijana Mesarović, ministar za rad i zapošljavanje Nemanja Starović, ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujovic, ministar trgovine Tomislav Momirović, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, predstavnici diplomatskog kora i brojne druge zvanice. 

Na događaju će se obratiti prof.dr Uroš Šuvaković i prof.dr Zoran Jevtović. 

U aprilu  je objavljen poslednji tematski broj časopisa, koji je posvećen deceniji od iniciranja i početka realizacije projekta "Pojas i put" koji je pokrenuo predsednik Kine Si Đinping.

Časopis Napredak objavljuje akademske radove koji se odnose na političku teoriju i političku praksu, u najširem smislu. Na ovaj način promoviše političku kulturu i dijalog i omogućava akademskim stvaraocima, ali i kreatorima i sprovodiocima politika da objavljuju svoje radove koji se odnose na međunarodne odnose, geopolitiku, evrointegracije, društvena pitanja uopšte, javne politike, ali i na političku tradiciju, istoriju, kulturu sećanja itd.

Sledeće izdanje časopisa Napredak izlazi na jesen, a izdaje se tri puta godišnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Zlatko

20.06.2024 20:50

Časopis koji doprinosi boljem povezivanju naučnih radova i vesti

Nikola

20.06.2024 20:53

Državno rukovodstvo shvata značaj nauke kao i značaj svakog naučnog dela

Мiraš

20.06.2024 20:56

Prisustvo predsednika Vučića i visokih zvaničnika na promociji časopisa ‘Napredak’ pokazuje snažnu podršku države razvoju nauke i obrazovanja. Ovo je važan signal da je naučni rad visoko cenjen i ključan za napredak zemlje.

Đorđije

20.06.2024 20:57

Geozavod kao mesto okupljanja za promociju ‘Napretka’ ističe važnost interdisciplinarnog pristupa u naučnim istraživanjima. Ovakvi događaji podstiču saradnju između različitih naučnih disciplina, što je neophodno za rešavanje kompleksnih izazova današnjice.