DONETA PRESUDA OSUMNJIČENIMA ZA POMAGANJE U UBISTVU OLIVERA IVANOVIĆA: 28. juna će biti objavljena - ovo su detalji

Autor:

Vesti

22.06.2024

07:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine.

DONETA PRESUDA OSUMNJIČENIMA ZA POMAGANJE U UBISTVU OLIVERA IVANOVIĆA: 28. juna će biti objavljena - ovo su detalji

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Nakon završnih reči tužilaštva i odbrane, Osnovni sud u Prištini najavio je da će presuda optuženima za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića biti objavljena 28. juna. Jovana Filipović, advokat sekretarice ubijene Silvane Arsović, istakla je da je odbrana detaljno obrazložila nepostojanje dokaza koji potvrđuju optužnicu. Filipovićeva je naglasila da je Silvana Arsović bila posvećena i lojalna, te da nije mogla biti izvršilac dela koja joj se stavljaju na teret, niti je imala motiv za izvršenje tog dela.

Tokom iznošenja završne reči, tužilac Berim Ćerkini je saopštio da je Specijalno tužilaštvo u Prištini zbog nedostatka dokaza odustalo od krivičnog gonjenja optuženog Radeta Basare, koji je bio optužen za saučesništvo u ubistvu Olivera Ivanovića. Treća dopunjena optužnica za ubistvo Ivanovića podignuta je 2020. godine, ali nije bila podignuta protiv izvršioca ili nalogodavca, već protiv lica koja su navodno bila deo organizovane kriminalne grupe koja je učestvovala u ubistvu.

Pored Silvane Arsović, optuženi za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića su Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Dragiša Marković i Žarko Jovanović, a svi se brane sa slobode. Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici, a sudski proces je počeo u julu 2021. godine. Očekuje se da će presuda 28. juna doneti konačan ishod ovog dugotrajnog slučaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading