"DODIK ĆE IZVESTI TERORISTIČKI NAPAD NA BIH": Albanski lobista i profesor SERVER potpuno poludeo! Upozorio na nezavisnost SRPSKE - vidi se da nije čitao DEKLARACIJU SVESRPSKOG SABORA!

Autor:

Vesti

22.06.2024

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Starost, novac ili pak samo neznanje?

"DODIK ĆE IZVESTI TERORISTIČKI NAPAD NA BIH": Albanski lobista i profesor SERVER potpuno poludeo! Upozorio na nezavisnost SRPSKE - vidi se da nije čitao DEKLARACIJU SVESRPSKOG SABORA!

Foto: Printksrin: N1

Američki profesor Danijel Server, poznat kao albanski lobista, izazvao je kontroverzu svojim nedavnim govorom u Sarajevu. U svom skandaloznom izlaganju, Server je izneo tvrdnje o mogućnosti rata u Bosni i Hercegovini, istovremeno optužujući predsednike Srbije i Republike Srpske, Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, za potencijalno organizovanje terorističkih napada na tu zemlju.

Server je izneo tvrdnje o navodnim namerama Vučića i Dodika da stvore "srpski svet" i uklone Republiku Srpsku iz institucija Bosne i Hercegovine. Međutim, promiče mu se činjenica da su Srbija i Republika Srpska u Deklaraciji usvojenoj na Svesrpskom saboru pozvale na očuvanje Dejtonskog sporazuma i mira, suprotno tvrdnjama američkog profesora.

Server je takođe pokušao da poveže incident u Banjskoj na Kosovu sa navodnim namerama Srbije i Republike Srpske. Naglašavajući potencijalnu provokaciju, on je izneo teoriju o mogućem vojnom odgovoru, zanemarujući činjenice o napadu albanskih terorista na Srbe u Banjskoj.

Ovakve optužbe izazvale su oštre reakcije, kako u Srbiji i Republici Srpskoj, tako i među političarima u Bosni i Hercegovini. Kritike na račun Servera stižu i iz drugih međunarodnih krugova, osuđujući njegove izjave kao neosnovane i opasne.

Izlaganje američkog profesora Danijela Servera u Sarajevu izazvalo je buru reakcija zbog njegovih skandaloznih tvrdnji o mogućnosti rata i optužbi na račun predsednika Srbije i Republike Srpske. Manipulacija događajima i iznošenje neutemeljenih tvrdnji doveli su do osude njegovih izjava, ističući potrebu za odgovornim i istinitim iznošenjem informacija o političkim dešavanjima na Balkanu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Sara

22.06.2024 10:35

Server iznosi takve nebulote da je to degutantno. Bolje da je procitao Deklaraciju!

Zora

22.06.2024 10:54

Srpski neprijatelji ne prestaju sa lažnim optuživanjem srpskog naroda.

Obrad

22.06.2024 11:02

Danijel Serverova izjava o pripremama za rat u Bosni i Hercegovini je neodgovorna i neprihvatljiva. Optužbe protiv predsednika Vučića i Dodika su potpuno neutemeljene i bez dokaza.

Jovan

22.06.2024 11:03

Serverov govor je očigledan primer albanske propagande i pokušaja da se destabilizuje situacija na Balkanu. Takve teške optužbe mogu samo dodatno da zaoštre tenzije u regionu.