VUČIĆ PRISUSTVUJE VELIKOJ SVEČANOSTI: Obeležavanje DANA MUP-a i DANA POLICIJE!

Autor:

Vesti

23.06.2024

06:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Početak u 8.30!

VUČIĆ PRISUSTVUJE VELIKOJ SVEČANOSTI: Obeležavanje DANA MUP-a i DANA POLICIJE!

Foto: Tanjug/ Strahinja Acimovic

Danas će se održati centralna svečanost povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, na kojoj će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Svečanost će biti održana u Nastavnom centru “Makiš“ s početkom u 11.00 časova.

Položen lovorov venac ispred SIV-a 3

Pre same svečanosti, potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić položiće lovorov venac na spomen-obeležje ispred SIV-a 3. Taj događaj deo je obeležavanja Dana i slave Ministarstva i Dana policije i planiran je za 8.30 časova.

Sećanje na važne događaje iz 1862. godine

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana, za vreme praznika Duhovi.

Ovom prilikom, predsednik Vučić će imati priliku da se obrati prisutnima i istakne značaj rada Ministarstva unutrašnjih poslova i policije u očuvanju reda i mira u zemlji. Takođe, očekuje se da će biti istaknuti i planovi za unapređenje rada policije i jačanje bezbednosti građana.

Svečanost će okupiti visoke zvaničnike, predstavnike Ministarstva unutrašnjih poslova i policije, kao i brojne goste iz javnog života. Ovaj događaj prilika je da se istakne važnost i doprinos policije u očuvanju stabilnosti i bezbednosti u društvu, kao i da se odaju počast hrabrim pripadnicima policije koji su svojim delovanjem obezbedili mir i sigurnost građanima Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading