"NE ČUDI ŠTO GA CITIRA I ROBERT KENEDI JUNIOR"! Marko Đurić: "Vučić je glas razuma po pitanju rata u Ukrajini"!

Autor:

Vesti

23.06.2024

21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đurić je dodao da ima utisak da postoji globalno takmičenje u "nepodnošljivoj lakoći ratobornih izjava", kao i da Aleksandar Vučić govori o prednostima mira.

"NE ČUDI ŠTO GA CITIRA I ROBERT KENEDI JUNIOR"! Marko Đurić: "Vučić je glas razuma po pitanju rata u Ukrajini"!

Foto: Printscreen/TV Pink

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić rekao je u emisiji "Hit Tvit" na TV Pink da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u intervjuu za švajcarski Veltvohe o ratu u Ukrajini koji su podelili mnogi uticajni ljudi širom sveta, pokazao da je glas razuma po toj strateškoj temi.

Đurić je za TV Pink rekao da Vučić, za razliku od mnogih, iskreno govori o opasnosti sa kojom se svet suočava, kao i da je intervju upravo zbog toga izazvao veliku pažnju.

- Predsednik otvoreno govori o opasnosti i o odgovornosti, jer naša zemlja mora da bude spremna za sve scenarije. Srbija želi mir, ali i da sve, od institucije robnih rezervi, do energetskog sistema bude spremno za takvu situaciju, a to nam je pokazao i energetski kolaps u regionu - naglasio je Đurić.

Dodao je da ima utisak da postoji globalno takmičenje u "nepodnošljivoj lakoći ratobornih izjava", kao i da Aleksandar Vučić govori o prednostima mira.

- S obzirom na to da dolazi iz male zemlje koja je za manje od 10 godina udvostručila svoj BDP i koja je predvodnik po privrednom rastu u Evropi, koji u prvom kvartalu iznosi 4,7 odsto, ne čudi da ga je citirao i Robert Kenedi Junior - rekao je Đurić.

Dodao je da deli zabrinutost sa Vučićem kada je reč o potencijalnom nuklearnom ratu, slikovito objašnjavajući da puška koja je zakačena na zidu mora da opali u jednom momentu.

- Nadamo se da to toga neće doći, ali mormao da govorimo kao da hoće -  rekao je Đurić.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
Kili

23.06.2024 22:05

Podrska predsedniku u svakodnevnoj borbi za nasu drzavu i gradjane Srbije.

andrija

23.06.2024 22:14

Vucic je primer svima kako se razmislja i vodi i voli svoja zemlja.

Milijana

23.06.2024 22:16

Vučić je jedini lider koji apeluje na mir.

Мiraš

23.06.2024 22:57

Citiranje od strane Robera Kenedija Juniora može se tumačiti kao potvrda da se Vučićeva politika i stavovi prema globalnim pitanjima cene i van granica Srbije.