VUČIĆ SE SASTAO SA JANOM KOPMANOM: " Posebna tema razgovora bili su i koraci koje Srbija treba da preduzme u ostvarivanju svoje reformske agende" (FOTO)

Autor:

Vesti

26.06.2024

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važan sastanak!

VUČIĆ SE SASTAO SA JANOM KOPMANOM: " Posebna tema razgovora bili su i koraci koje Srbija treba da preduzme u ostvarivanju svoje reformske agende" (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa generalnim direktorom Direktorata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

Veoma dobar i konstruktivan razgovor sa generalnim direktorom Direktorata @EU_near Gertom Janom Kopmanom o nastavku evropskog puta i načinima za ubrzanje procesa evrointegracija Srbije.


Posebna tema razgovora bili su i koraci koje Srbija treba da preduzme u ostvarivanju svoje reformske agende, kao i primeni plana rasta EU za Zapadni Balkan, a sve u cilju približavanja jedinstvenom tržištu EU.

Osvrnuli smo se i na veoma važne teme zelenih koridora i svih drugih tema od značaja za Srbiju i region
- napisao je Vučić na Instagramu.

 

 

Podsećamo, nova runda dijaloga Beograda i Prištine na visokom nivou, na kojoj će učestvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, biće održana danas u Briselu. 

Domaćin sastanka biće visoki predstavnik EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozep Borelj, a u dijalogu će učestvovati i specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Na sastancima će se razmotriti ono što je postignuto do sada u dijalogu pod vođstvom visokog predstavnika i fokusiraće se na put za napredak, saopšteno je u ponedeljak iz Evropske službe za spoljne poslove (EEAS).  

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading