OGLASIO SE VUČIĆ POSLE VAŽNIH RAZGOVORA U BRISELU! "Insistirao sam na formiranju ZSO i ukazao na jednostrane poteze Kurtija"!

Autor:

Vesti

26.06.2024

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponovio sam posvećenost i spremnost da učestvujemo u traženju kompromisnog rešenja u cilju zaštite srpskog naroda i normalizacije odnosa i dodao da Priština nije u stanju da ispuni ono što je potpisala pre 11 godina, a to je formiranje Zajednice srpskih opština, rekao je Vučić.

OGLASIO SE VUČIĆ POSLE VAŽNIH RAZGOVORA U BRISELU! "Insistirao sam na formiranju ZSO i ukazao na jednostrane poteze Kurtija"!

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku i potpredsednikom Evropske komisije Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

 

 

- Danas sam se sastao sa Žozepom Boreljom i Miroslavom Lajčakom, a tokom razgovora sam istakao punu posvećenost Beograda nastavku dijaloga i isključivo mirnom rešavanju problema. Posebno sam insistirao na formiranju Zajednice srpskih opština i ukazao na sve jednostrane poteze Aljbina Kurtija i težak položaj Srba na Kosovu i Metohiji - napisao je Vučić na Instagramu.

- Ponovio sam posvećenost i spremnost da učestvujemo u traženju kompromisnog rešenja u cilju zaštite srpskog naroda i normalizacije odnosa i dodao da Priština nije u stanju da ispuni ono što je potpisala pre 11 godina, a to je formiranje Zajednice srpskih opština - rekao je Vučić.

U Briselu je počeo novi bilateralni sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa posrednicima EU - visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom. Sastanak je počeo malo pre 17.30, a nakon što je završen još jedan sastanak sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, javlja dopisnik Tanjuga. Prethodno su i predsednik Vučić i Kurti imali odvojene sastanke sa Boreljom i Lajčakom.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Nevena

26.06.2024 18:11

Hvala Vučiću što ste se zauzeli za srpske interese u dijalogu sa EU.

Kristina

26.06.2024 18:12

Spremni smo da podržimo kompromisna rešenja koja štite srpske opštine.

Jasmina

26.06.2024 18:13

Vučićeva posvećenost dijalogu pokazuje liderstvo i odgovornost.

Lenka

26.06.2024 18:14

Vučić im je sve lepo objasnio, položaj Srba na Kosmetu nije lak i on se zalaže sa formiranje ZSO