"LAŽU DA TRPE PRITISAK BEOGRADA"! Vučić o sramnom ponašanju zvaničnika Crne Gore: "NIJEDNOM IH NISAM POZVAO"!

Autor:

Vesti

27.06.2024

19:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisam ja pomenuo rezoluciju o Jasenovcu već oni i na svakom mestu govore kako smo mi bili nekorektni po pitanju rezolucije u Srebrenici. Zamislite, vi uzmete motku, 50 puta me udarite, polupate mi lobanju i kažete mi: "Stvarno je bio nektorektan, sve vreme se pomerao na levu stranu", istakao je Vučić o ponašanju Crne Gore.

"LAŽU DA TRPE PRITISAK BEOGRADA"! Vučić o sramnom ponašanju zvaničnika Crne Gore: "NIJEDNOM IH NISAM POZVAO"!

Foto: printscreen/RTVPink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je večeras gost Nacionalnog dnevnika na TV Pink, a tom prilikom se osvrnuo ina sramno ponašanje zvanične Podgorice prema državi Srbiji.

- Da budemo sasvim jasni, čujem da se žale na pritisak Beograda. Hoću da kažem da lažu, nijednom ih nisam pozvao, nisam im ništa tražio. Nisam ja pomenuo rezoluciju o Jasenovcu već oni i na svakom mestu govore kako smo mi bili nekorektni po pitanju rezolucije u Srebrenici. Zamislite vi uzmete motku, 50 puta me udarite, polupate mi lobanju i kažete mi stvarno je bio nektorektan sve vreme se pomerao na levu stranu. Oni kažu: Mi smo udarili po Srbima, imali smo pokvarene amandmane ali nema veze, ljuti smo, jer je Srbija to zamerila... A mi nismo uputili notu ili proterali njihovog ambasadora, samo smo rekli šta se desilo. Ali, mi smo krivi zato što smo rekli da nismo oduševljeni - kazao je Vučić.

- Ako donesu tu rezoluciju, čestitam im, ako je ne donesu potvrdiće se ono što sam govorio, da je neće doneti. Ako je donesu ja ću reči: "Izvinite, moja procena je bila pogrešna". Nemam nikakav problem, kod mene su stvari čiste. Ja očekujem da je ne donesu, a ako je donesu čestitaću im - dodao je on.

Predsednik Vučić je pričao i o izbegavanju Aljbina Kurtija da se sretnu u Briselu.

- Hteli su priznanje Kosova, znao sam da nisu spremni za razgovor. Oni su želeli de jure priznanje, to je ono što su tražili, nisu hteli da razgovaraju. Mi smo hteli da razgovaramo o svakom sporazumu, kako da rešimo probleme. Oni za to nisu spremni i takve stvari ih ne interesuju - rekao je Vučić i naglasio da je jasno da Evropa ne zna šta će sa Kurtijem, ali ih to i ne sekira.

On je podsetio na to da na hapšnje Srba na KiM niko više ne reaguje.

- Danas Srbe hapse kako stignu. Kurti ne želi da formira ZSO i to je jasno. Važno je da sačuvamo mir i prisebnost.

- Što se tiče političke i pravne prirode naših odnosa, nema tu ničeg novog niti će biti. Važno je da sačuvamo mir, prisebnost i da u miru tražimo najbolja rešenja za dalji ekonomski razvoj Srbije, za dalje jačanje Srbije u svakoj sferi - rekao je Vučić, ističući da ne veruje da će u skorijem vremenu biti mogućnosti za normalan dijalog sa Prištinom.

Šta je još pričao Vučić pročitajte ovde.

 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Stefan

27.06.2024 19:52

Lepo im je Vucic odbrusio bas mi je drago

Nebojša

27.06.2024 20:00

Naša vlada ne vrši pritisak na bilo koga, nego sa svima želi dobre odnose.

Tanja

27.06.2024 20:08

Zvaničnici Crne Gore su jadni i bedni ljudi Srbija se nikada nije mešala u teritorijalni integritet i suverenitet drugih država i uvek gleda samo svoj interes.

Mila

27.06.2024 20:11

Crna Gora pokusava da provocira ali tesko da moze Srbiji to da radi