OGLASILA SE MATICA ALBANACA SRBIJE ZBOG TERORISTIČKOG NAPADA U BEOGRADU!

Autor:

Vesti

29.06.2024

20:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Mir nema cenu, podrška Vladi i presedniku na tom putu"

OGLASILA SE MATICA ALBANACA SRBIJE ZBOG TERORISTIČKOG NAPADA U BEOGRADU!

Foto: Društvene mreže, Republika

Miloš Žujović

Matica Albanaca Srbije oglasila se povodom terorističkog napada u Beogradu ispred ambasade Izraela.

"Matica Albanaca Srbije najoštrije osuđuje današnji teroristicki napad na pripadnika Žandarmerije i istom želimo brz oporavak. Presedniku Republike i Vladi RS pružamo potpunu podršku u preduzimanju mera na očuvanju bezbednosti građana i zaštite teritorijalnog integriteta. Ovo je još jedan od niza dokaza da po svaku cenu treba sačuvati mir i stabilnost, ali i da je ugrožena politika neutralnosti Srbije. Mir nema cenu, podrška Vladi i presedniku na tom putu.", rekao je presednik Matice Albanaca Demo Beriša.

Podsećamo, Miloš Žujović (promenio ime u Salahudin), danas oko 11 sati je pucao iz samostrela u pripadnika Žandarmerije koji je bio na dužnosti obezbeđenja Ambasade Izraela u Beogradu.

Privedeno je još nekoliko osoba koje su bile u blizini ambasade, a indicije su da je reč o muslimanskom ekstremisti vehabiji i da on nije bio sam.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da su povodom napada na žandarma ispred izraelske ambasade preventivno pojačane sve mere zaštite bezbednosti u gradu.

Dačić je naveo da su pojačane mere bezbednosti ne samo ispred objekata koji su od značaja kao što su ambasade, državne institucije, nego i mere obezbeđenja kako bi građani videli policiju i u tržnim centrima, šetalištima, da ne bi došlo do nekih nepredviđenih okolnosti.

Istakao je i da ambasador i zaposleni nisu bili ugroženi u današnjem napadu i dodao da su im se razne službe policije iz sveta javljale da pomognu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading