UDARNI "EKOLOG" I PROTIVNIK LITIJUMA IMA SRAMNU PROŠLOST! Kostića Amerikanci zaveli u najsramniju bazu i dali mu otkaz zbog NAPASTVOVANJA STUDENTKINJA! (FOTO)

Autor:

Vesti

30.06.2024

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

„Učestvovao u ozbiljnim i ponovljenim nedoličnim aktivnostima."

UDARNI "EKOLOG" I PROTIVNIK LITIJUMA IMA SRAMNU PROŠLOST! Kostića Amerikanci zaveli u najsramniju bazu i dali mu otkaz zbog NAPASTVOVANJA STUDENTKINJA! (FOTO)

Foto: Printscreen/Youtube/N1

Kampanju protiv litijuma predvodi čovek koji je zaveden u američku Akademsku bazu podataka polnog nedoličnog ponašanja nakon što je dobio otkaz.

Akademik Nenad Kostić jedan je od najvećih boraca protiv rudarenja litijuma, ideolog takozvanih "ekologa", kao i čest gost na Šolakovim medijima, a njegova prošlost je posebna priča.

Foto: Printscreen

Nenad Kostić

Naime prema podacima američke Akademske baze podataka o polnom nedoličnom ponašanju  ("Academic S**ual Miscondunct Database") ističe se da je Kosić je 2005. dobio otkaz na univerzitetu u Ajovi u Sjedinjenim Državama.

On je kako se navodi u ovoj američkoj bazi o polnom nedolični ponašanjima, navodno „učestvovao u ozbiljnim i ponovljenim nedoličnim aktivnostima."

Studentkinje tužile državu jer ih nije zaštitila od napasnika

Dva diplomirana studenta ISU-a optužila su državu Ajova za kršenje Zakona o građanskim pravima u Ajovi.

Slađana Prišić, apsolvent biohemije, biofizike i molekularne biologije, i Laura Dutca, apsolvent hemije, tvrde da su ih univerzitetski zvaničnici diskriminisali i da nisu postupili kako treba nakon što su zvaničnici upoznati sa pritužbama za polno uznemiravanje bivšeg profesora ISU Nenada Kostića. 

Država Ajova je takođe imenovana kao optužena.

Svaka tužba sadrži odvojene tvrdnje sa sličnim temama — studente je maltretirao član ISU fakulteta.

U oba slučaja, koji su podneti u okrugu Polk 11. avgusta, tvrdi se da su zvaničnici ISU-a znali za Kostićevo neprimereno ponašanje 1998. godine, iako Kostić nije imenovan kao optuženi ni u jednom slučaju.

Jedna tužba tvrdi da je Kostić više puta seksualno uznemiravao Prišić tokom dvogodišnjeg perioda. Prišić je i zatrudne sa njim i "bio je uključen u nemilosrdnu kampanju uznemiravanja, uhođenja i zastrašivanja, koja je osmišljena da pokuša da je natera da abortira“. U drugoj tužbi se tvrdi da je Dutca seksualno uznemiravao Kostić u martu 2004. godine.

Studenti su podneli formalnu žalbu univerzitetu 13. aprila 2004. godine.

U junu 2004. Odbor za reviziju fakulteta ISU-a utvrdio je da je Kostić „učestvovao u ozbiljnim i ponovljenim nedoličnim ponašanjima“ i preporučio državi Ajova da nastavi sa sankcijama protiv njega.

Više pročitajte na linku OVDE.

 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading