"RAZMENILI SMO MIŠLJENJA O AKTUELNIM GEOPOLITIČKIM IZAZOVIMA!" Vučić se sastao sa federalnim ministrom pravde i policije Švajcarske! (FOTO)

Autor:

Vesti

03.07.2024

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važan sastanak!

"RAZMENILI SMO MIŠLJENJA O AKTUELNIM GEOPOLITIČKIM IZAZOVIMA!" Vučić se sastao sa federalnim ministrom pravde i policije Švajcarske! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav/printscreen

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa federalnim ministrom pravde i policije Švajcarske Konfederacije Beatom Jansom.

Produktivan sastanak sa ministrom @beatjans sa kojim sam razmenio mišljenja o aktuelnim geopolitičkim izazovima, uključujući uticaj ratnih sukoba na bezbednosne prilike u Evropi i svetu, kao i pitanje migracija i sve jače pretnje od terorizma.


U tom kontekstu, istakao sam hitnu potrebu za pooštravanjem preventivnih mera i osmišljavanjem novih strategija u cilju jačanja opšte bezbednosti, čemu Srbija pristupa sa najvišim stepenom ozbiljnosti i odgovornosti.

Naglasio sam spremnost naše zemlje za produbljivanje saradnje, razmenu informacija, iniciranje zajedničkih obuka i razmenu iskustava, kao i za koordinisane napore u cilju rešavanja svih hitnih pitanja.

Posebno sam istakao potrebu za racionalnim pristupom svim aktuelnim političkim pitanjima i očuvanjem nezvisnosti u odlučivanju u cilju očuvanja mira i stabilnosti, kako bi se osiguralo bezbedno okruženje za sve naše građane
- napisao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Instagramu.

 

 

Podsetimo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je sednici proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba.

- Na sastanku smo analizirali sve nedostatke, sve što treba da ispravimo u našem radu, bezbednosne pretnje i situaciju u regionu.

Oprema i naoružanje Vojske Srbije se modernizuju i uvećavaju. Mnogo izazova imamo, velike snage su okupljene u regionu, iz različitih razloga. Moraćemo da radimo više i bolje, povećavamo ljudstvo u Vojsci i budemo mnogo jasniji u poruci odvraćanja svake moguće agresije prema našoj zemlji.

Mnogo novca ulažemo i nadam se da ćemo imati najviši stepen pripremljenosti, morala i osposobljenosti. Srbija želi mir, ali da bismo ga sačuvali moramo da imamo jaku vojsku koja će da odvrati svakog potencijalnog neprijatelja.

Živela Vojska Srbije
 - napisao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Instagram profilu.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Zlatko

03.07.2024 14:05

Potrebna je saradnja da bi se obezbedio mir u Evropi

Slavka

03.07.2024 15:41

Razmena misljenja i iskustava o vaznim pitanjima uvek je dobrodosla.

Milina

03.07.2024 15:43

Srbija se zalaze za ocuvanje mira i stabilnosti jer su u ovim trenucima isti od velikog znacaja.

Jela

03.07.2024 15:44

Vojska je garant bezbednosti drzave i njenih gradjana i zato je vazno nastaviti sa ulaganjima.