BAJRAKTARI IZ ĐAKOVICE BILI PRIŠTINSKI! Vučić: Gledali smo ih kao na dlanu, to ne bi bio bezbedonosni problem za nas!

Autor:

Vesti

04.07.2024

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik o osmatranju naših položaja!

BAJRAKTARI IZ ĐAKOVICE BILI PRIŠTINSKI! Vučić: Gledali smo ih kao na dlanu, to ne bi bio bezbedonosni problem za nas!

Foto: ST/Dragan Kadić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da je Vojska Srbije primetila dejstva vazduhoplova sa posadama i bez posade i dronova s izviđačkim namerama prema Srbiji bez prelaženja granice, kao i da je to pojačano iz svih smerova!

Danas je Vučić prisustvovao Danu visokih zvanica na ispitnoj združenoj taktičkoj vežbi s bojevim gađanjem "Vatreni udar 2024“ i prilikom pitanja novinara otkrio da su dronovi za izviđačke aktivnosti prema Srbiji dokazano bili prištinski! 

Ciljeva je više. Ja ne bih o svim ciljevima da govorim, svakako sagledavanje operativnih sposobnosti naše vojske, u širem smislu. Bajraktari iz Đakovice su bili prištinski, mi smo ih gledali kao na dlanu, da je neko dugo vreme, ne bi se zadržali u vazduhu. Pošto je to prostor pod kontrolom Kfora, mi poštujemo to. To ne bi bio veliki bezbedonosni problem za nas, ne bi bio nikakav problem! 

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da je Vojska Srbije primetila dejstva vazduhoplova s posadama i bez posade i dronova sa izviđačkim namerama prema Srbiji bez prelaženja granice, kao i da je to pojačano iz svih smerova.

On je posle sednice proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba u kasarni Banjica 2  rekao da je primećeno podizanje albanskih bajraktara iz pravca Đakovice 5. i 20. juna do visine 5.800 metara, s namerom izviđanja pozicije Vojske Srbije.

- Takođe švedsko-nemački avioni su radili snimke ne sa teritorije koja je pod kontrolom Vojske Srbije, već sa drugih teritorija koje nisu pod kontrolom Srbije, ali prave veoma precizne snimke zbog prisustva bezbednosnih i vojnih snaga na terititoriji centralne Srbije - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading