"VELIKO ZADOVOLJSTVO ZBOG TOGA ŠTO JE EBRD VODEĆI INSTITUCIONALNI INVESTITOR!" Vučić sa Odil Reno-Baso: Važna tema i reformska agenda! (FOTO)

Autor:

Vesti

09.07.2024

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Odličan sastanak", ocenio je predsednik Vučić.

"VELIKO ZADOVOLJSTVO ZBOG TOGA ŠTO JE EBRD VODEĆI INSTITUCIONALNI INVESTITOR!" Vučić sa Odil Reno-Baso: Važna tema i reformska agenda! (FOTO)

Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj Odil Reno-Baso.

- Odličan sastanak sa predsednicom EBRD Odil Fransoa Reno Baso.


Izrazio sam veliko zadovoljstvo zbog toga što EBRD, kao vodeći institucionalni investitor u Srbiji, jača i širi svoje aktivnosti u regionu, čime će se u velikoj meri povećati konkurentnost i rast naše privrede.

Razgovarali smo o prioritetnim projektima u oblasti energetike i infrastrukture, a posebno o procesu transformacije energetskog sektora i većeg učešća obnovljivih izvora energije, ubrzanju tranzicije u oblasti zelene energije, povećanju konkurentnosti privatnog sektora, finansiranju održive infrastrukture i jačanju regionalne povezanosti, što su ujedno i ciljevi Srbije u okviru dugoročnog plana ubrzanog razvoja.

Važna tema razgovora bila je i reformska agenda u cilju unapređenja investicionih prilika, kao i neophodni uslovi za dobijanje sredstava u okviru Plana rasta za Zapadni Balkan.

Takođe, razgovarali smo i o ogromnom potencijalu Srbije za nova ulaganja u okviru #EXPO2027, koja bi dodatno produbila saradnju između EBRD i naše zemlje, koja se do sada pokazala kao jedan od najpouzdanijih partnera ove ugledne finansijske institucije. Ukazao sam na to da je Srbija i inovaciono čvorište regiona, te da je podrška EBRD u tom smislu od ogromnog značaja, pre svega za mlade ljude koji su nosioci budućeg razvoja naše zemlje.

Još jednom sam zahvalio uvaženoj sagovornici na velikim investicijama u različite sektore, što je umnogome promenilo lice naše Srbije
- napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

 


 

 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (41)

Loading
Maja

09.07.2024 11:23

Vazni razgovori i razne vazne teme sa investitorom jer Srbija se radi i gradi i sigurnim koracima ide u bolju i lepsu buducnost.

Saša

09.07.2024 11:35

Ovo je odlična vest za Srbiju! Svaka podrška EBRD-a je korak napred ka ekonomskom razvoju.

Crnacokolada037

09.07.2024 11:35

Veoma važan sastanak za Srbiju!

Strahinja

09.07.2024 11:42

Svaka saradnja sa visokim prestavnicima Evrope, od velikog je znacaja je za nasu zemlju