"KUPILI SMO 5 TONA ZLATA, REZERVE SU NAM NA NAJVIŠEM NIVOU!" Vučić o srpskim finansijama: Stojimo dobro!

Autor:

Vesti

12.07.2024

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik govori o svim važnim temama za našu zemlju!

"KUPILI SMO 5 TONA ZLATA, REZERVE SU NAM NA NAJVIŠEM NIVOU!" Vučić o srpskim finansijama: Stojimo dobro!

Foto: Printscreen/TV Pink

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić govori danas o svim važnim temama za Srbiju i njene građane. Obraćanje je iz Palate Srbija i počelo je u podne.

- Što se tiče finansija stojimo dobro, struja se očekuje da bude najskuplja u poslednjim mesecima i svi rekordi potrošnje se obaraju, nešto na šta nismo naučili ranije, da ćemo u letnjim mesecima da trošimo više struje i biće problema u snabdevanju, a verujemo da ćemo otvaranjem bloka tri uspeti da rešimo sve probleme. Što se finansija tiče likvidni smo, radimo na popunama robnih rezervi, kao što sam tražio da sve bude 100 odsto, da svi magacini moraju da budu puni. Uskoro krećemo u akciju nabavke lekova, postoji veliki interes za one lekove koji spadaju u prvu pomoć i moraćemo da obezbedimo svoju zemlju da ne bi došlo do nestašice.

- Kupili smo pet tona zlata, rezerve su nam na najvišem nivou i naše devisne rezerve su na rekordnom nivou, to govori o finansijskoj snazi Srbije.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je bio na gradilištu "EKSPO 2027" kako bi obišao radnike koji vredno rade po velikim vrućinama. Sa njim je bio i ministar finansija Siniša Mali.

- Srećan sam što imamo ovako vredne ljude. Svi ovi ljudi znaju da, osim što zarađuju za život za svoje porodice, znaju i da učestvuju u nečemu što je istorijska stvar i znaju da će i njihova deca i unuci da kažu da su njihovi očevi i deke pravili istoriju. To se neće promeniti šta god radili - objavio je Vučić na svom Instagram nalogu uz sliku sa radnicima.

Podsećamo da je Vučić rekao da će tu kvadrat biti skuplji od kvadrata u centru.

- Ovde će kvadrat biti skuplji nego u centru grada. Pristan će biti na kilometar odavde. Imaćete bulevar, vozila koje nemaj uvozače. Ko god bude ovde živeo, biće na najboljem mestu. Potpuno novi centar Beograda, kao u London, Brodvej... Kao Beograd na vodi, pobedio sve. A ovo će biti apsolutna vrednost i veliko čudo - rekao je Vučić.

Govoreći o letećim taksijima i komentarišući to što se neki smeju, Vučić je rekao da nikada ne bi potcenjivao nešto.

- Kao što su bile Vučićeve fantazmagorije Beograd na vodi, tako i ovo. Videćete 1. januara 2027. Pregovaramo sa šest kompanija. Dve kineske, jedna francuska. Biće velika utakmica za leteće taksija. Samo što će Siniša prvi da se vozi, pa onda ja.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Ena

12.07.2024 12:56

Zahvaljujući mudroj politici koju vodi Vučić, Srbija ima finansijsku stabilnost u ovim teškim vremenima u celom svetu.

Ivan

12.07.2024 13:53

Zajvaljujuci dobroj politici i svim naporima Vucica ,Srbija stoji finansijski stabilno i sigurno ,dokaz su dela iz dana u dan

Jovana33

12.07.2024 15:00

Predsednik Aleksandar Vučić zaslužuje podršku za napore u svim oblastima, a posebno u oblasti finansija, za obezbeđivanje rezerve zlata. Ovaj potez doprinosi stabilnosti i sigurnosti srpske ekonomije, jačajući njene devizne rezerve i pružajući dodatni nivo zaštite protiv ekonomskih turbulencija.

Jovana33

12.07.2024 15:02

Akumulacija zlata predstavlja strateški korak ka dugoročnom očuvanju vrednosti nacionalnih resursa i finansijskoj stabilnosti naše zemlje. Ovakve odluke pokazuju odgovorno upravljanje ekonomijom i posvećenost Vučića u održavanju stabilnosti.