"SVI SE U SVETU NAORUŽAVAJU, I SRBIJA TO RADI, NE MOŽEMO DA ČEKAMO DA NAS NEKO ZGAZI"! Vučić kaže da se oružje na svetskom tržištu prodaje "kao alva"! (VIDEO)

Autor:

Vesti

13.07.2024

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako da kritikujem ove što se naoružavaju, pa nemam koga da kritikujem. Oni se naoružavaju, mi se naoružavamo, svi se naoružavaju. Šta misle da čekamo? Da čekam da nas neko zgazi, pa će sutra da izmisle neki razlog, a prošli put su izmislili humanitarnu katastrofu, rekao je Vučić.

"SVI SE U SVETU NAORUŽAVAJU, I SRBIJA TO RADI, NE MOŽEMO DA ČEKAMO DA NAS NEKO ZGAZI"! Vučić kaže da se oružje na svetskom tržištu prodaje "kao alva"! (VIDEO)

Foto: printscreen/RTVPink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da se u svetu svi naoružavaju i da ne može nikoga da kritikuje zbog toga, kao i da se Srbija naoružava, jer, kako je rekao, ne može da čeka da je neko zgazi.

 

 

Vučić je na pitanje novinara da je Slovenija najavila da kupuje dodatnu vojnu opremu i da se naoružava, a u hrvatskim medijima se izražava zabrinutost, jer se njihove komšije naoružavaju i navodi da kupuju francuske haubice i raketne sisteme, da troše milione evra, kaže da svi to rade i da ne zna zašto su zabrinuti kada su članica NATO i jedni i drugi.

- Valjda treba da budu srećni. Svi to rade. Šta očekujete drugo. Svi se naoružavaju i svi se opremaju. Ništa ne ide na svetskom tržištu kao alva, baš ništa kao što ide oružje i municija. Ne možete da proizvedete, šta god da proizvedete istog sekunda, samo stavite štanbilj i ode - rekao je Vučić.

On je dodao da ne možete da proizvedete, koliko može da se proda.

- Skupo je i zato što firme moraju da prave velike profite. Tako da nije to lako proizvesti, mnogo je teško i komplikovano. Zato se mi mučimo, ali kao što vidite i dalje uspevamo da proizvodimo, da budemo proporcionalno svoje veličini jedna, ne mala sila u proizvodnji makar municije - rekao je Vučić.

Što se oružja tiče, Vučić dodaje da, proizvodimo neke složene sisteme, koji nisu beznačajni, ali još smo daleko od onoga što bi želeo da vidi.

- Kako da kritikujem ove što se naoružavaju, pa nemam koga da kritikujem. Oni se naoružavaju, mi se naoružavamo, svi se naoružavaju. Šta misle da čekamo? Da čekam da nas neko zgazi, pa će sutra da izmisle neki razlog, a prošli put su izmislili humanitarnu katastrofu - rekao je Vučić i dodao da su razlozi koje su navodili za agesiju na Srbiju bili više nego parodija, ali i tragedija za nas, kao manje i slabije, jer kada je neko jači može da izmisli bilo koji razlog.

Bonus video

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
Мiraš

13.07.2024 17:31

U kontekstu globalnog naoružavanja, Srbija mora da razmišlja o svojoj bezbednosti i suverenitetu. Predsednik Vučićeva izjava odražava realnost međunarodnih odnosa gde je naoružanje neophodno za odbranu i očuvanje nacionalnih interesa.

Đorđije

13.07.2024 17:32

Kao što predsednik Vučić ističe, naoružavanje je odgovor na trenutne globalne trendove. Srbija, kao i svaka druga zemlja, ima pravo i obavezu da štiti svoje građane i teritoriju, a to ponekad zahteva i jačanje vojnih kapaciteta.

Balša

13.07.2024 17:33

Iako je razumljiva potreba za naoružavanjem u svetu gde se bezbednosna situacija neprestano menja, važno je težiti balansu između vojne snage i diplomatskih napora. Srbija treba da nastavi da gradi mostove saradnje i mira, istovremeno jačajući svoje odbrambene sposobnosti.

Sinisa

13.07.2024 17:38

Uz Vučića smo svi spokojni. Ne bih dozvolio da nas neko gazi. Uvek sprrmni i za poštovanjem,nikad nam oružje neće biti laž i nemoć