UDARNA PORUKA VUČIĆA NAKON ATENTATA NA TRAMPA: Zabrinut sam, želim mu brz oporavak

Autor:

Vesti

14.07.2024

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važna poruka predsednika

UDARNA PORUKA VUČIĆA NAKON ATENTATA NA TRAMPA: Zabrinut sam, želim mu brz oporavak

Foto: Tanjug/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom obraćanju se još jednom osvrnuo na atentat na kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa i tom prilikom mu poželeo brz oporavak.

- Želeo bih još jednom da izrazim zabrinutost zbog užasnih događaja koji su se zbili noćas u SAD, pokušajem atentata na bivšeg predsednika i predsedničkog kandidata Donalda Trampa. Želim mu dobro zdravlje i brz oporavak i nadam se da će ovo ludilo mržnje koje se širi po svetu da prestane i da će postojati veće poštovanje za drugačije mišljenje i da će manje biti agresije pogotovo od onih koji drugima prebacuju da su agresivni a najčešće baš sa te strane dolaze napadi.

- Verujem u snagu američkog naroda da sve ovo prevaziđe i uveren da ćemo mi u Srbiji uspeti da sačuvamo razum i da shvatimo koliko je mir važan.

Podsećamo, predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić oglasio se povodom atentata na američkog predsedničkog kandidata Donalda Trampa.

 - Celi demokratski svet je zaprepašćen sinoćnjim atentatom na nekadašnjeg predsednika i aktuelnog kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država tokom njegovog predizbornog skupa u Pensilvaniji“ – objavio Mandić na društvenoj mreži „X“.

Naglasio je da su ovaj nemio događaj, kao i neuspeli atentat na premijera Slovačke Roberta Fica, jasna opomena da ekstremističke metode iz prošlosti nisu nestale, već da nažalost ponovo postaju naša realnost i da svi moramo stati u odbranu demokratije i osnovnog ljudskog prava na slobodnu misao.

 - Predsedniku Trampu želim brz oporavak i da se što pre aktivno vrati u vrlo dinamičnu izbornu trku za predsednika SAD, porodici stradalog učesnika skupa želim da izrazim najiskrenije saučešće, a povređenima želim brzo ozdravljenje“ – poručio je Andrija Mandić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Predrag

14.07.2024 09:19

Uvek ima nekog ko hoće da ubija, zato treba biti zaštićen.

Dragivoje

14.07.2024 09:19

Srbija je zemlja koja se bori za negovanje demokratije i osuđuje svaki vid nasilja prema bilo kome

Ana

14.07.2024 09:22

Vučić kao i uvek misli na sve,iskazuje poštovanje i zabrinutost

Ninaa

14.07.2024 09:23

Vucic je uvek na strani mira i stabilnosti.