ODLOŽENO SUĐENJE DRAGANU BJELOGRLIĆU: Sutra će biti saslušana tri svedoka!

Autor:

Vesti

15.07.2024

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otišao brže nego što je došao...

ODLOŽENO SUĐENJE DRAGANU BJELOGRLIĆU: Sutra će biti saslušana tri svedoka!

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Današnje suđenje Draganu Bjelogrliću za prebijanje Gage Antonijevića u Nišu u avgustu 2021. godine otkazano je.

Naime, Katarina Radivojević., koji je svedok u ovom postupku nije došla na sud, ali nema dokaza da joj je uručen poziv, osim informacije da je stigao na adresu na kojoj je prijavljena.

Drugi svedok koji je danas takodje trebalo da prepriča kako se desio napad Bjelogrlica na Gagu Antonijevića je uredno opravdao izostanak. Sudija je današnji pretres odložila do sutra, za kada je zakazano saslušanje tri svedoka ovog incidenta koji je uznemirio javnost u avgustu pre tri godine.

Bjela je u belom lepo raspoložen, napustio sud uputivši se na kaficu pored suda u Katanićevoj, sa svojim braniocem Jugoslavom Tintorom.

Podsetimo, istraga u ovom slučaju sprovedena je u Nišu, ali je nakon podizanja optužnog predloga protiv Bjelogrlića Osnovni sud u Nišu zatražio da se predmet delegira beogradskom sudu, što je Vrhovni kasacioni sud (VKS) odobrio iz razloga procesne celishodnosti, pošto su i optuženi i oštećeni, kao i branilac i svedoci svi iz Beograda.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je 26. novembra 2021. godine sudu optužni predlog protiv Bjelogrlića jer je 23. avgusta 2021. godine u ranim jutarnjim časovima više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu "Ambasador".

Bjelogrlić je optužen za krivično delo nasilničko ponašanje, a tužilaštvo traži od suda da mu izrekne kaznu zatvora od šest meseci, rekao je ranije za Tanjug portparol tužilaštva Ivan Marković.

Bjelogrlić je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvrsenje krivičnog dela i izrazio žaljenje. Oba reditelja našla su se u Nišu zbog manifestacije 56. Filmski susreti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading