"BEZ SAGLASNOSTI NAUČNE ZAJEDNICE, NEMA ULASKA U PROJEKAT!" Vučić se oglasio nakon sastanka sa strukom o projektu "Jadar"!

Autor:

Vesti

28.08.2024

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Diskusija mora da bude ozbiljna", dodao je.

"BEZ SAGLASNOSTI NAUČNE ZAJEDNICE, NEMA ULASKA U PROJEKAT!" Vučić se oglasio nakon sastanka sa strukom o projektu "Jadar"!

Foto: Printscreen/Pink TV

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je na sastanku predstavnika naučne zajednice posvećenom projektu "Jadar" u Palati Srbija.

- Diskusija treba da bude ozbiljna, odgovorna, zasnovana na naučnim činjenicama, znanju i obrazovanju. Za nas su naučne činjenice od presudnog značaja. Svakako da je interes države da nastavimo sa reindustrijalizacijom Srbije, ali to nikada ne sme da bude po cenu zdravlja jednog jedinog čoveka. Bez vaše saglasnosti i ozbiljnije saglasnosti naučne zajednice, ne pada nam na pamet da u projekat u toj krajnjoj instanci uopšte ulazimo. To je važan stav i naš zajednički zaključak - naveo je predsednik na Instagramu.

 

 

- Zato vas molim, imamo gotovo dve godine za jednu široku raspravu, ozbiljnu, temeljenu raspravu i da na osnovu vaših zaključaka u mesecima koji dolaze možemo mi da donosimo određene zaključke - naglasio je Vučić u uvodnom obraćanju u Palati Srbija. Dodaje da je to važna stvar koju država saopštava.

Predsednik je rekao da i on ima još strahova u vezi s tim projektom i bojazan od različitih stvari iako zna da nije moguće da sve saznamo unapred, kao i da svaki takav projekat otvara i poteškoće i nosi sa sobom brojne nejasnoće.

- I ne možemo sve ni da znamo u napredu itd. Šta je to na čemu insistiramo? Kakve su to garancije koje tražimo od onih koji budu učestvovali u tom poslu? Šta je to čime mi možemo da doprinesemo? Možemo li ili je to nemoguće za nas? Dakle imamo sada mnogo vremena - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Strahinja

28.08.2024 12:40

Volim ozbiljne ljude.

dara

28.08.2024 12:45

Od velike je vaznosti da gradjani imaju pristup i mogucnost da budu upuceni o svemu sto se radi po pitanju projekta Jadar.

Miloš

28.08.2024 12:45

Dobro ste se setili, dosta nam je više laži opozicije i lažnih ekologa pod pritiskom zapada

dara

28.08.2024 12:48

Sastanak pokazuje ozbiljnost kojom se pristupa pitanju zaštite životne sredine.