"POVEĆAVAMO PLATE!" Vučić: Vaspitačicama primanja viša za 12 odsto!

Autor:

Vesti

18.09.2024

19:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je u pitanju ekonomija, kaže da će biti povećanja penzija za 10,9 ili 11 odsto.

"POVEĆAVAMO PLATE!" Vučić: Vaspitačicama primanja viša za 12 odsto!

Foto: Printscreen/Pink TV

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić gostujući na televiziji Pink osvrnuo se i na povećanje penzija i plata.

Kada je u pitanju ekonomija, kaže da će biti povećanja penzija za 10,9 ili 11 odsto.

- Biće 53.592 dinara minimalna zarada u Srbiji, što je zaista izuzetna vest, penzije ćemo povećati za do 11 odsto. Ne samo za naše prosvetare, već i za predškolski uzrast vaspitačice, povećaćemo 12 odsto. To pokazuje kakav je naš odnos prema školstvu i obrazovanju u Srbiji i koliko želimo da ulažemo u obrazovanje dece. 

- Da ljude sačuvamo ovde, da njihovim roditeljima bude lakše, da ne moraju da se odvajaju od dece da bi im omogućili bolje obrazovanje. Nama je potrebno znanje, ne diplome. Zato su to za nas važne vesti.

Podsećamo, iza nas je izazovna nedelja i veliki nacionalni praznik koji je predsednik Srbije dočekao sa decom iz Republike Srpske i Crne Gore.

- Našem narodu u zemlji i rasejanju, svuda na planeti, čestitam praznik, Dan srpskog jedinstva, u nadi da ćemo to jedinstvo umeti da gradimo, čuvamo, baš kao i naš jezik, zastavu, pismo i kulturu - napisao je predsednik Srbije na Instagramu i dodao:

- Naš braća i sestre na Kosovu i Metohiji zbog ove naše zastave ne žive u uslovima u kojima su Evropljani i drugi navikli. Hoćemo da pomognemo našem narodu i našoj državi na Kosovu i Metohiji, ali nećemo rat, već da se na miran i pametan način, razgovorima sa svima u svetu, izborimo za svoja prava. Znam kako i za šta se borim i verujte mi na reč - Srbija neće izgubiti.

- Nezavisnost i slobodu već vekovima skupo plaćamo, ali svesni da i najviša cena nije ništa naspram budućnosti u kojoj naši potomci sami pišu svoje zakone i pridržavaju ih se. Srećan nam svima veliki praznik. Živela sloboda i narodno jedinstvo. Živela naša crveno-plavo-bela trobojka. Živela Srbija! - zaključio je predsednik Vučić.

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Ivica

18.09.2024 19:26

Rast cena i plata treba da je u skladu sa ekonomskom politikom,ne treba traziti nemoguće.

Saška

18.09.2024 19:26

Bravo, odlične vesti za vaspitačice.

Jelena

18.09.2024 19:27

Vucic povecava plate vaspitacima i daje im time motivaciju za bolji rad sa decom!

Lola

18.09.2024 19:28

Srbija jača ekonomski pa je porast plata logičan. Bravo. Zahvaljujući Vučiću Srbija svakog dana ide napred.